Am fost în acest week-end la ziua unui prieten în Buşteni. În urmă cu 15-20 de ani când cineva îşi serba ziua la munte nu exista nici Faţădebucă şi nu existau nici telefoane mobile pentru a face invitaţii. Şi cu toate astea lumea venea şi în 99% din cazuri sărbătoritul trebuia să dea de băut la mult mai mulţi tovarăşi decât se aştepta. Anii au trecut şi oamenii s-au schimbat împreună cu societatea din care fac parte.
Ne mirăm că politicienii, oameni ca toţi oamenii, reprezentativi pentru cei care îi aleg,, promit vrute şi nevrute şi aproape invariabil după ce se văd cu sacii în căruţă adică după ce sunt aleşi uită de orice promisiune şi îşi văd de ale lor. De ce ar fi ei altfel şi de ce şi-ar ţine cuvântul dat nouă, unor necunoscuţi, când noi muritorii de foame rând nu ne respectăm promisiunile făcute unor oameni pe care îi numim PRIETENI.
Promisiuni deșarte
Nu e prima oară când văd cum unii care îşi zic oameni şi prieteni susţin până în ultima clipă că vin, iar apoi când sunt sunaţi nici măcar nu mai răspund la telefoane. Am păţit şi eu în urmă cu 5 ani, la nuntă, când gradul de nesimţire a fost mult mai mare decât am preconizat. Mi-au promis că vin sigur 120 de persoane. Am rezervat ca sigure 100 de meniuri şi au venit 80 de persoane. Şi sunt convins că mulţi dintre voi, mai ales cei căsătoriţi, sunteţi păţiţi cu astfel de specimene umane.
Cum poţi să îi spui unui om că îi onorezi invitaţia când tu şti sigur că nu ai de gând să o faci. Mă gândesc că poate le e ruşine să spună nu sau poate le frică să nu dezamăgească. Dar oare dezamăgirea nu e mai mare atunci când organizatorul îţi constată absenţa şi trebuie să plătească din buzunar măgăria ta? De ce e aşa de greu pentru unii să spună NU.
Învățați să spuneți „Nu”!
Era şi un cântec prin anii ’90 cântat de Cristian Paţurcă: „A,E,I,O,U, Învăţaţi să spuneţi NU”. Mai era şi un alt cântec care era fredonat pe munte: „Imnul Prieteniei” şi mulţi credeau în versurile lui.
14 comentarii
pheideas · 15 noiembrie 2010 la 9:45 PM
Am si eu un asa-zis prieten, care nu are nicio problema sa dea pe goarna orice. I-am zis de nenumarate ori ca are prostul obicei sa „vanda pielea iepurelui din padure”, dar s-a prins de el, exact cat iepurele.:)
Cert e ca nu mai are prieteni. Nu-l mai viziteaza nimeni … a ramas singur. Culmea, il cheama si Petrica, ca pe personajul din povestea Petrica si lupul. … Sariti, a venit lupul … :))
plopu' · 10 noiembrie 2010 la 3:03 PM
Nu am uitat Coco… tot pe acolo prin gara….nu stiu daca ai mai trecut acum….te sperii !
Oricum si gara este k si muntele….o manea totala …
cdmitroi · 10 noiembrie 2010 la 12:48 PM
Plopule, nu la panipat, la florarie frate, ai uitat?
plopu' · 10 noiembrie 2010 la 9:24 AM
Msi. Vlad….
Totusi nu trebuia sa atragem atentia nimanui…..sunt prietenii nostrii indiferent de puterea lor de decizie…
Si cum spune @cdmitroi….in urma cu ceva timp , toti aveam un univers comun….acum muntele ( ai vazut ce fel de oameni aduna ) nu mai reprezinta nimic ptr multi…poate reprezinta pentru unii ca noi care apreciem si o escalada si un foc de tabara, o chitara…
Dar ce am trait in trecut, cand asteptam trenul in gara de seara ( la panipat) si eram grup de umpleam 3 vagoane….sunt vremuri apuse….oricum muntii raman acolo…
Oricum eu nu sunt suparat si stii asta….m-am simtit minunat alaturi de putinii prieteni adevarati, care au apreciat efortul ( dupa cum se vede )….
PS. @Mitrea Catalin……prieteni uneori au voie sa ( se pisa pe tine) cum spui tu….si trebuie sa accepti , ca de aceea sunt prieteni…..mai grav este cand nu-ti da nevasta voie sa iesi cu prietenii ( ea se pisa pe tine si-i permiti )….respect !
Lutyk · 10 noiembrie 2010 la 1:35 PM
Nu am dat nume aşa că nu se poate spune că am atras atenţia sau că am certat pe cineva. Eu am vorbit în general, cei care nu au cuvânt se ştiu ei foarte bine şi singuri nu e nevoie să îi arăt eu cu degetul. Dar dacă vrei să o faci tu … eşti invitatul meu.
cdmitroi · 10 noiembrie 2010 la 6:52 AM
lasa mai Vlad, eu am patit mai reu dacat ti se pare, am invitat 8 persoane si au venit muult mai multe, ca tot nu exista feisbuc. uite aici http://www.facebook.com/photo.php?op=1&view=global&subj=100000208727917&pid=183828&id=100000450290218 .
Daca acu 20 de ani aveam un univers comun acum e altceva, in 20 de ani fiecare am devenit altcineva, dar asta nu ii scuza cu nimic pe aia care zic una si fac alta. tu nu vezi ca toti e la fel? prin urmare sa ne gasim universul in care traim, nu sa il dorim pe cel de acu 20 de ani cand plecam la munte cu o paine mucegaita si o branza putrezita in rucsac. acu nu mai poti face asta!! a trecut. ne-am insurat!!
Lutyk · 10 noiembrie 2010 la 1:38 PM
Pentru mine, personal ar ajunge şi acum o pâine şi o bucată de brânză cu mucegai (:D) dar aşa cum ai spus şi tu: ne-am însurat şi avem kinderi
gabi · 9 noiembrie 2010 la 6:00 PM
da, din pacate cred ca toti trecem prin asta. e cel mai pun test ce trebuie dat prietenilor. cei care vor veni, sunt cei care sunt prieteni cu adevarat. mereu vom fi surprinsi de numarul lor, in legatura cu numarul pe care ni-l imaginam noi in minte. ce sa ii faci? natura umana? sau prostie contemporana?
Lutyk · 10 noiembrie 2010 la 1:29 PM
Doar prostie
Mitrea Catalin · 9 noiembrie 2010 la 5:52 PM
Daca pana la varsta respectiva (banuiesc ca prietenul in cauza nu are 12 ani) nu a reusit sa-si dea seama ce fel de prieteni are, e doar vina lui! Stii cum e? Se pisa pe tine numai oamenii carora le permiti, restul n-ar avea motive!
Cel mai naspa referitor la nunta e sa nu-ti vina cel pe care il considerai cel mai bun prieten, si asta pentru ca se duce la mare..duce-s-ar langa tataia (daca il iert eu p’ala) :))
Lutyk · 10 noiembrie 2010 la 1:28 PM
Sunt foarte multi oameni care nu stiu ce inseamna o promisiune si respectarea ei.
Sa inteleg ca tu esti de partea puterii caci altfel nu le+ai permite sa se pise pe tine asa cum o fac pe restul populatiei acestei tari? 😀
Si inca ceva uneori nu iti ajunge o viata pentru a te cunoaste pe tine insuti cu atat mai putin sa cunosti cu adevarat pe altcineva.
Mi-a fost dor de o plimbare | Elucubratii · 10 noiembrie 2010 la 12:15 PM
[…] Contact ← Ne dăm cuvântul … cel pe care nu-l avem […]
Cum aratau reclamele acum zeci de ani | ®S · 10 noiembrie 2010 la 1:14 AM
[…] Ne dăm cuvântul … cel pe care nu-l avem […]
Lutyk · 9 noiembrie 2010 la 3:11 PM
Ne dăm cuvântul … cel pe care nu-l avem: http://wp.me/pZx3O-Bp