Spuneam cam în urmă cu 1 an şi ceva că Videanu a fost cel mai bun primar de după „revoluţie”. Toţi ceilalţi de dinaintea lui, dar absolut toţi, au fost egali cu 0 barat. A fost primul primar în mandatul căruia a început să se mişte ceva. Sigur, nu cât ar fi trebuit, dar tot au fost o grămadă care să se plângă de ce se lucrează la atât de multe străzi în acelaşi timp, de ce nu le face pe rând ca să nu se blocheze oraşul.
Dupa aproximativ 2 ani jumate de mandat, cred însă că Op(ă)rescu trece pe primul loc. Dr. Oetker a terminat lucrările de asfaltare începute de Videanu, Pasajul Basarb al cărui proiect fusese părăsit după execuţia a 20% din lucrări este aproape gata, 95% din el fiind executat şi asta în mai puţin de 2 ani ceea ce pentru România este un record, pasajul Pipera-Tunari este şi el gata, veşnicul coşmar al multor bucureşteni bulevardele Aviatorilor şi Prezan au fost astfaltate înlocuind tâmpenia de „monument istoric” respectiv piatra cubică, se lucrează la lărgirea şoselei Pipera şi la pasajul peste Barbu Văcărescu şi Floreasca: se lucrează la viitorul bulevard Uranus şi multe alte lucrări sunt preconizate să înceapă anul viitor după terminarea marelui consumator de resurse financiare care este pasajul de la Basarab.
Degeaba se agită soarele dătător de lumină portocalie Elena Udrea sau Marean „Goagăl” Vanghelie sau oricare altul că vrea să câştige primăria capitalei căci nu cred că vor avea şanse în faţa lui Oprescu dacă acesta o să decidă să candideze din nou.


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

2 comentarii

Construirea calvarului | Elucubratii · 12 ianuarie 2011 la 12:17 PM

[…] sunt prea multe în acelaşi timp într-un spaţiu relativ restrâns. Şi, ca şi governanţii, dom’ primar vrea să aibă şi el cu ce se lăuda primăvara viitoare în lipsa autostrăzii […]

Lutyk · 24 noiembrie 2010 la 12:42 PM

Dom’ Primar http://bit.ly/fsiLEm via @AddToAny

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar