Sursa: euxorphy.blogspot.com

“A curs multă cerneală” scriindu-se pe tema votului uninominal. Dacă în 2008 în locul struţocămilei ce a fost aplicată ar fi fost un vot uninominal pur într-unul sau 2 tururi de scrutin PDL si PSD ar fi avut mult mai multe fotolii de parlamentar iar PNL mult mai putine. PDL probabil ar fi avut peste 40% şi nu ar mai fi fost nevoie de Uniunea Naţională a Păcălicilor din România (UNPR).

Astăzi, în 2010, lucrurile stau însă cu totul altfel. Dacă parlamentul ar introduce un astfel de vot, având în vedere sondajele existente pe piaţa media, principalii câştigători ar fi PNL şi PSD deoarce sunt pe primele 2 locuri în sondaje ceea ce ar face ca, desigur cu unele excepţii, învingătorii din colegiile electorale să se aleagă dintr-unul din cele 2 partide iar reprezentanţii PDL sî rămână (aproape) comlet pe tuşă. Oare vor şti Antonescu şi Ponta să profite de această oportunitate?

evomag.ro%20
Comentează cu Facebook

Vlad Robert Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

2 comentarii

Lutyk · 24/10/2010 la 7:25 PM

Votul uninominal http://bit.ly/9dAysT via @AddToAny

PNL vrea uninominal in doua tururi :D | Elucubratii · 22/11/2010 la 4:58 PM

[…] tot despre asta spuneam si eu aici This entry was posted in Politica and tagged alegeri, Antonescu, PNL, uninominal, vot. […]

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai aștepți?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk is using WP-Gravatar

%d blogeri au apreciat: