Cică Metrorex vrea să facă încă o magistrală de metrou. A VII-a. Între şoseaua Alexandriei şi Voluntari. Dar oare care sunt magistralele V şi VI. Eu nu ştiu nici măcar să fi început lucrările, cu atât mai puţin să fie gata.
Şi ca în cazul magistralei veşnic promise spre Otopeni unde se putea face mult mai repede şi mai ieftin folosindu-se liniile de tren înca funcţionale sau cele dezafectate care străbat Bucureştiul sunt convins că vor alege varianta cea mai scumpă şi care o să fie făcuta la paştele cailor.
Această magistrală, a 7-a, ar putea folosi în partea de nord-est a capitalei linia de tren existentă la Gara Obor care ar putea deveni şi staţie de metrou, dar mă îndoiesc că o să fie aşa.

Sursă foto: capital.ro


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

7 comentarii

LutykNo Gravatar · 3 noiembrie 2010 la 10:19 AM

eu cred ca astia au gasit un tunel facut de stramosi si vor sa il foloseasca pentru nopua magistrala. Acu ceva vreme aparuse pe la Unirii in urma unei surpari a strazii o bucata de canal colector. Cred ca asa le-a venit ideea si pe acolo o sa treaca metroul.

DianaNo Gravatar · 2 noiembrie 2010 la 10:02 PM

Ei nu au făcut practic nici 2 metri de tunel (că astea în exploatare, toate sunt săpate de dinainte de 89), le-a luat 20 de ani să deschidă capătul de M3, dar fac trei magistrale noi? Strănepoţi noştri sigur le prind.

SaturnianulNo Gravatar · 24 octombrie 2010 la 8:04 PM

Nici n-au inceput magistrala Drumul Taberei, care ar fi a 5-a, si deja vorbesc de a 7-a?!!! Mda, vorbele nu costa nimic de-aia se aunca in nestire cu ele. Eu pariez ca vine anul 2030 si o s-aveam 20 de magistrale din vorbe (nici macar pe hartie) si tot astea 4 de acum in realitate :))

    LutykNo Gravatar · 24 octombrie 2010 la 8:06 PM

    Eu cred ca ei construiesc magistrale de metrou precum autostrazile. Adica doar pe hartie. Ca tot tine metrorexul de min. transporturilor

Trenul galben fara cai - Lutyk · 26 martie 2021 la 4:44 PM

[…] ’90 erau puţine maşini, iar lumea mergea mult cu transportul în comun, inclusiv cu metroul. În acest context, sindicatele din acest domeniu aveau o foarte mare putere. O grevă la metrou […]

Lutyk · 24 octombrie 2010 la 7:23 PM

Magistrala VII de metrou http://bit.ly/aZmGk9 via @AddToAny

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar