orgie

Acum cateva saptamani a avut loc tragedia de la Maternitatea Giulesti. Statul folosindu-se de forta sa coercitiva a intins lungul brat al legii si a scos din joben un tap ispasitor: asistenta care a indraznit sa iasa din salonul de terapie intensiva. Dar oare acelasi brat justitiar de ce nu il prinde si pe ministrul sanatatii sau chiar pe toti membrii guvernului care subfinanteaza sistemul medical si permit astfel ca astfel de grozavii sa aiba loc. Cum sub ce acuzatie? Complicitate la omor.

Daca asistenta aia poate fi acuzata de omor atunci toata conducerea sistemului medical romanesc in frunte cu guvernul boc-notes sunt complici. Pentru ca in lipsa unei finantari adecvate au lipsit detectoarele de fum. Din cauza aceleasi lipse cronice de bani din sistem in acel salon era doar o persoana in conditiile in care ar trebui sa fie minim 2 (doua). De ce? Pentru ca suntem oameni si nu roboti. Chiar daca pe toate posturile tv sunt acum reclame la diuretice si laxative ceea ce poate creea impresia ca nu suntem in stare sa facem nici un cacat se mai intampla uneori si marea ieseala.

Si chiar daca nu am avea nevoie la toaleta oamenii se mai imbolnavesc, mai lesina (in special femeile carora li se mai poate intampla sa le vina si ciclul) si atunci e absolut obligatoriu ca in salon sa fie 2 persoane. Cel putin pana cand vom avea niste spitale performante dotate cu aparatura de ultima generatie care sa dea alarma la orice modificare a parametrilor pacentilor.

Si pentru ca am vorbit de spitale nu inteleg de ce e nevoie sa tinem nspe spitale antice cu apartura asisderea in loc sa facem cateva da’ bune. La finalul evacuarii totale a maternitatii care a fost pe post de cuptor pentru puii de om, Raed Arafat declara ca au fost evacutate in total, adica copii, mamici si personal medical si auxiliar aproximativ 40 de persoane. Pai daca te duci intr-o policlinica (in special de stat) sunt atatea persoane doar pe un hol. Iar un spital se presupune ca e ceva mult mai mare si mai complex decat o policlinica. Decat sa tinem 10 spitale cu 40 de persoane mai bine le daramam si facem unul modern in care sa intre 400 de persoane.

optiblu.ro
Comentează cu Facebook
Categorii: Politica

Vlad Robert Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

4 comentarii

DianaNo Gravatar · 31 august 2010 la 4:11 PM

Din păcate e doar începutul.
La 7 cadre medicale ieșite la pensie se angajează unul singur… în curând o să fie o singură asistentă în maternități…

Reforma asigurarilor de sanatate | Elucubratii · 26 octombrie 2011 la 12:04 PM

[…] apare o legislatie in acest domeniu nu exista produsul. In momentul de fata nu exista asigurari de sanatate private obligatorii. Exista doar un zvon ca se lucreaza la un proiect de lege care urmeaza sa fie […]

Lutyk · 31 august 2010 la 9:51 AM

Sanatate si virtute, sa ai bani ca are cin-te f**e http://goo.gl/fb/wyoMF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Vlad Robert Lutic is using WP-Gravatar

%d blogeri au apreciat: