Plagiatorii

Am intrat astăzi în CPanel pentru a şterge un plugin pe care îl instalasem şi car enu mergea. Şi după ce rezolv problema, am zis că dacă tot am intrat acolo să mă uit şi la statistici. Clicuiesc pe câteva linkuri care mi-au adus vizitatori şi ajung la finalul listei. Aici era un blog intitulat pompos test de viteză. Intru să văd despre ce e vorba şi găsesc numai video-clipuri de pe YouTube. Şi printre ele mai găsesc pus un post al meu de aici. Dacă un om e atât de prost încât nu poate debita câteva rânduri pe un subiect în primul rând de ce îşi mai face blog. Şi în al doilea rând de ce dracu nu precizează de sursa rândurilor sau imaginilor copiate.
Poate că mai sunt şi alte posturi sau imagini furate de aici sau de la vechea adresă a blogului dar pe care nu le-am depistat. Şi poate nici pe acest hoţ nu îl depistam dacă nu aveam problema cu plugin-ul. Nu mă deranjează dacă cineva consideră elucubraţiile mele demne de preluat pe propriul blog/site atât timp cât precizează de unde le-a luat. Şi dacă tot copiezi măcar fă-o cu cap. Dacă ai! Şi în liceu şi în facultate am avut colegi care copiau. Am copiat şi eu la greu, când şi unde se putea. Dar mulţi copiază ca tâmpiţii mot-a-mot ce scrie în carte sau ce a scris colegul şi apoi se miră de ce profesorul le dă notă mică sau îi pică. E chiar aşa greu să modifici pe ici pe colo “prin părţile esenţiale” fără să schimbi însă înţelesul sau să rescrii cu cuvintele tale câteva fraze?

Facebook Comments

7 comentarii la „Plagiatorii”

  1. Pingback: Lutyk

  2. Pingback: Lutyk

      1. Corect. Dar oricum te enervezi degeaba. ”Oameni” d-ăștia o să mai găsești, și nu prea știu cum ar putea fi opriți. În timp, se înfundă singuri în propria lor prostie..

  3. Pingback: 24Fun incalca drepturile de autor | Elucubratii

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.