Am intrat astăzi în CPanel pentru a şterge un plugin pe care îl instalasem şi car enu mergea. Şi după ce rezolv problema, am zis că dacă tot am intrat acolo să mă uit şi la statistici. Clicuiesc pe câteva linkuri care mi-au adus vizitatori şi ajung la finalul listei. Aici era un blog intitulat pompos test de viteză. Intru să văd despre ce e vorba şi găsesc numai video-clipuri de pe YouTube. Şi printre ele mai găsesc pus un post al meu de aici. Dacă un om e atât de prost încât nu poate debita câteva rânduri pe un subiect în primul rând de ce îşi mai face blog. Şi în al doilea rând de ce dracu nu precizează de sursa rândurilor sau imaginilor copiate.
Poate că mai sunt şi alte posturi sau imagini furate de aici sau de la vechea adresă a blogului dar pe care nu le-am depistat. Şi poate nici pe acest hoţ nu îl depistam dacă nu aveam problema cu plugin-ul. Nu mă deranjează dacă cineva consideră elucubraţiile mele demne de preluat pe propriul blog/site atât timp cât precizează de unde le-a luat. Şi dacă tot copiezi măcar fă-o cu cap. Dacă ai! Şi în liceu şi în facultate am avut colegi care copiau. Am copiat şi eu la greu, când şi unde se putea. Dar mulţi copiază ca tâmpiţii mot-a-mot ce scrie în carte sau ce a scris colegul şi apoi se miră de ce profesorul le dă notă mică sau îi pică. E chiar aşa greu să modifici pe ici pe colo „prin părţile esenţiale” fără să schimbi însă înţelesul sau să rescrii cu cuvintele tale câteva fraze?

Plagiatorii


2performant.com
Comentează cu Facebook

Vlad Robert Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

7 comentarii

Mitrea CatalinNo Gravatar · 12 august 2010 la 11:35 AM

da’ ai pierdut bani? :)) daca nu, da-i dreacu ma si nu te mai consuma 😛

  LutykNo Gravatar · 12 august 2010 la 11:39 AM

  n-am pierdut bani. da’ de ce să-l las? Cum era vorba aia: cine fură azi un ou mâine fură un bou.

   ThornofroseNo Gravatar · 12 august 2010 la 1:28 PM

   Corect. Dar oricum te enervezi degeaba. ”Oameni” d-ăștia o să mai găsești, și nu prea știu cum ar putea fi opriți. În timp, se înfundă singuri în propria lor prostie..

    LutykNo Gravatar · 12 august 2010 la 1:30 PM

    stiu ca ma agit aiurea da’ nu pot sa nu-l „dau in gat”

24Fun incalca drepturile de autor | Elucubratii · 25 mai 2011 la 12:40 PM

[…] urma cu aproape un an descopeream pe un site cum a fost copiat un post de-al meu de pe blog fara a fi citata sursa. Acum am descoperit copierea unei poze postate […]

Lutyk · 12 august 2010 la 8:30 AM

Plagiatorii http://f.ast.ly/BVxHG

Lutyk · 12 august 2010 la 8:28 AM

Plagiatorii http://goo.gl/fb/lOptj

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar