După ce din varii motive a trebuit sa declinăm chemarea lui Cătălin în Plaiul Foii sâmbătă dimineaţă am plecat la Breaza. După ce am mâncat şi am tras un pui de somn am ieşit în parc. Frumos amenajat locul de joacă însă spre surprinderea noastră intrarea copiilor se facea contra cost 5 lei de copil de luni până vineri şi 10 lei sâmbăta şi duminica.

Duminică dimineaţa, înainte de a pleca înapoi spre casă, am făcut o plimbare până la Crucea de pe Gurga. Aşa cum spuneam şi aici nu există nici un indicator în Breaza care să îndrume turiştii către acest monument. În spatele bisericii din Breaza de jos se află un monument dedicat eroilor. De la acest monument drumul de bifurcă dar pe ambele părţi se poate ajunge la cruce. Dacă mergeţi în dreapta (drum recomandat) ţineţi drept până la intersecţia cu str. Gurga.

Dacă sunteţi cu maşina e recomandat să o lăsaţi aici, asta dacă nu a rămas la biserică. Faceţi stânga pe această stradă şi mergeţi pe ea până în capăt. Aici drumul continuă cu o potecă nemarcată (căci altfel cum am putea să mai facem explorări în grădina carpatină :D). După ce se termină gardul care mărgineşte poteca, pe partea sângă o să vedeţi o potecă mai mică. Dacă o rataţi vor mai fi încă două mai încolo şi toate 3 se vor reuni ceva mai sus. De la intrarea pe aceste potecuţe urcuşul devine destul de abrupt până sus unde o să ieşiţi pe un mic platou în stânga crucii.

Dacă de la monument faceţi stânga urmăriţi indicatoarele spre pensiunea Floarea. De acolo mai mergeţi puţin pe strada respectivă şi în curba care se face la stânga o să vedeţi o potecă care urcă în dreapta. Pe aici urcuşul e mai puţin abrupt cu unele mici excepţii, dar poteca nu prea este folosită iar cătina şi rugurile de mure şi zmeură pot dăuna integrităţii pielii. Iar în unele locuri tufele sunt atât de îmbârligate şi de lăsate încât e nevoie să folosiţi mersul piticului. Această potecă vă va scoate pe acelaşi mic platou pe care se află crucea dar în dreapta ei.

activitati-cadou.ro
Categorii: Turism

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

8 comentarii

georgeNo Gravatar · 1 iunie 2011 la 9:06 PM

daca te referi la parcul de langa terenul de fotbal , partea cu locurile de joaca e concesionat de o firma privata. au prin tot judetul jucarii din astea. bafta

NimeniNo Gravatar · 2 august 2010 la 4:20 PM

Zi-mi-l si mie p-ala gratuit cu tobogane umflate cu heliu. Io zau, nu stiu. Si in Campina, de asemenea, e unul cu aceleasi preturi; am fost eu in el.

    LutykNo Gravatar · 2 august 2010 la 4:50 PM

    Eu ma refer la locuri de joaca in general. Si toboganele alea nu sunt cu heliu. In spatele lor e un aparat care baga tot timpul aer (cald?).

NimeniNo Gravatar · 2 august 2010 la 1:06 PM

Si cum te-a surprins, Cotica? Intrarea in Bucuresti, la un astfel de loc, cat e? 5 lei ora, poate… Nu 5 lei pe zi lumina!

    LutykNo Gravatar · 2 august 2010 la 1:11 PM

    În Bucureşti majoritatea locurilor de joacă din parcuri sunt gratuite. În Breaza nu ştiu să existe şi alt loc de joacă unde să poată merge cei mici.

Vlad Lutic · 2 august 2010 la 9:28 AM

Breaza (2) http://f.ast.ly/kwtam

Magneto | Elucubratii · 15 decembrie 2011 la 10:43 AM

[…] ori si de fiecare data ziceam ca ma opresc data viitoare. De data asta la ultima vizita la Breaza am facut un drum special la acest muzeu. Locuri pe unde am fost si de unde nu am magneti sunt o […]

Lutyk · 2 august 2010 la 9:27 AM

Breaza (2) http://goo.gl/fb/e4jOT

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar

%d blogeri au apreciat: