Trăiască şi-nflorească Republica Socialistă România multilateral dezvoltată

Înainte de marea bulibăşeală din ’89 erau mulţi care plângeau după o bucată de salam. Unii nu îşi permiteau (aviz celor care spun acum că suntem mai săraci ca atunci) iar alţii nu apucau căci la cozile de pe vremea aia trebuia să ai mare noroc să mai găseşti ceva în galantarul din Alimentara când îţi venea rândul. Şi ziceau ei din gură cam aşa:

„Ah! salam, salam de vara
Te-aş mânca cu tot cu sfoară
Ah! salam, salam cu soia
Te-aş mânca de luni şi până joia!”

Cântecul cred că era mai lung şi conţinea referiri şi la alte alimente rare din acea epocă de piatră aur.

Şi a venit una bucată revoluţie şi imediat după ea au revenit în ţară şi câţiva din cei ce aveau să devină liderii partidelor de opoziţie precum Raţiu şi Câmpeanu. Şi în loc de bun venit au fost întâmpinaţi de „Iliescu şi ai lui / Trădătorii neamului” (parcă aşa sunau lozincile de atunci) cu jigniri si expresii de genul „Nu avem nevoie de voi deoarece nu aţi mâncat salam cu soia ca noi!” sau „Plecaţi înapoi!”. Oare care ar fi fost soarta româniei astăzi dacă în Duminca Orbului din 1990 câştiga alegerile Raţiu cu a sa expresie rămasă celebră până astăzi: „Mă voi bate până la ultima picătură de sânge ca tu să ai dreptul să nu fi de acord cu mine”?

Acum găsim soia pe toate drumurile: sosuri chinezeşti de soia, mezeluri de soia, şniţele din soia, lactate din soia etc. şi lumea se înghesuie să le cumpere. Să fii fost Ceauşescu un vizionar care vroia să ne înveţe să mâncăm puţin ca să nu ne îngrăşăm şi cu multă soia că e sănătoasă? :))

Se spune despre noi, decreţeii, că facem parte din Generaţia X. Adică suntem persoane care se retrag din societate, respingând statutul oferit de aceasta şi care refuză să se implice. Nu ştiu cum este prin alte ţări cu generaţia asta dar în România , având în vedere prin câte grozăvii, răzgândeli şi alte cele (revoluţia care nu e revoluţie, soia ca ba nu e bună ba e bună, indivizi şi partide care ba candidează ba nu candidează , oameni care se angajează la stat pe un post călduţ, sigur şi eventual cu un salariu bunicel şi se trezesc alături de pensionari că sunt nesimţiţi etc.) cine dracu mai are chef să se implice îm societate, politică sau în orice.


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

8 comentarii

'mnealuiNo Gravatar · 13 august 2010 la 11:59 PM

iliescu (petre roman) te iubim ca ca tine nu gasim! Asta e, Ratiu, Coposu, Regele, n-au fost buni, a fost bun ilici… De fapt n-a fost bun, a fost destept: a stiut sa „lucreze” prostimea.

    LutykNo Gravatar · 16 august 2010 la 9:12 AM

    A stiut sa dezbine si sa cucereasca ceva ce oricum era pregatit pentru el.

Mitrea CatalinNo Gravatar · 10 august 2010 la 8:07 PM

Te contrazic. Pe vremea lu’ Ceausescu, numai cine nu muncea nu isi permitea o bucata de salam.
Ai mai mare grija la ortografie (romania, Duminca) si daca folosesti diacritice (ceea ce este de laudat) foloseste-le peste tot. 😛

Lutyk · 10 august 2010 la 1:09 PM

Ah! salam de vară … http://f.ast.ly/BvTym

Lutyk · 10 august 2010 la 1:08 PM

Ah! salam de vară … http://goo.gl/fb/0g7kI

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar