In week-endul ce a trecut am fost la munte. Iar 😀 . Ne-am cazat la pensiunea/cabana 14 Scaune din Caşoca (Siriu). Dimineaţă am fost să vedem cascada Pruncea şi barajul Siriu. După amiază am fi vrut să mergem până la Lacul Vulturilor sau Lacul fără fund cum mai este numit, dar ambele trasee erau de 6 ore numai dus. Aşa că am renunţat şi ne-am mulţumit cu vizitarea viaductelor Giurca, Stânca Tehărău şi Grămăticu. Duminică am fost să vizităm Muzeul Chihlimbarului. Auzeam recent pe la tembelizor că madam Elena “Katiuşa” Udrea a cumpărat nişte indicatoare turistice noi. Probabil tot pentru valea prahovei. Asta în condiţiile în care drumul comunal (DC) 69 care duce din DN10 in localitatea Colti unde se afla acel muzeu arata mai rau ca un drum forestier. Am fi mers si pana in satul Alunis unde se afla niste asezări rupestre, aflat 4 km mai sus dar am fost sfatuiti sa nu mergem cu masina daca e nu e de teren. Iar indicatoarele turistice din acea zonă sunt sublime dar lipsesc cu desăvârşire. Asa ca ne-am întors pe DN10 şi ne+am continuat drumul spre Buzău. Aproape de com. Măgura am făcut dreapta şi am mers să vizită tabăra de sculptură Măgura şi mânăstirea Ciolanu

Facebook Comments

Vlad Robert Lutic

Blogger, autor, jurnalist.

7 comentarii

DianaNo Gravatar · 21/07/2010 la 1:54 PM

Frumoasă zonă… atâta liniște pare în poze…

LutykNo Gravatar · 21/07/2010 la 3:02 PM

E superbă zona. Păcat că nu e mai bine promovată şi amenajată. Până în Siriu prin Vălenii de Munte sunt 160 km. Adică cam la fel ca până în Braşov.

iYliNo Gravatar · 23/07/2010 la 12:34 AM

Foarte frumoase pozele! 🙂

DianaNo Gravatar · 04/01/2011 la 2:00 PM

Am văzut multe pensiuni în zona aia și mă miram de ce. 😛 Zona e cam pustie, dar îmi dau seama acuma de ce. 😀

Eu tot cred că e mai frumos iarna acolo. 😀

Dar poate mai afci share la locații frumoase, să am unde să mă mai duc, că am rămas în pană de idei.

    LutykNo Gravatar · 04/01/2011 la 3:29 PM

    Zona nu ar mai avea atata farmec daca ar fi la fel de aglomerata ca Valea Prahovei. Cand am fost noi am vayut masini de prin toata tara in zonă aşa că nu e chiar pustie zona.
    Ţara e plină de locaţii frumoase, superbe

Lutyk · 20/07/2010 la 9:32 AM

Siriu http://bit.ly/aIdAyp via @AddToAny

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk is using WP-Gravatar

%d blogeri au apreciat: