În ultimii ani dai peste tot, în media, pe net etc. de fel şi fel de avertismente care mai de care mai „înfricoşătoare” legate de diferite produse: x conţine E-uri, y e cancerigen, z e stresată etc. Şi ceea ce e şi mai ciudat e că sunt o grămadă de oameni care pun botul la chestiile astea.
Ce înţeleg eu din toate aceste „avertismente”: că e doar un război de marketing. Când a apărut zaharina producătorii de zahăr au tocmit nişte cercetători care să demonstreze cumva că aceasta şi înlocuitorii nu sunt bune, dăunează grav sănătăţii. La fel au făcut şi producătorii de înlocuitori de zahăr: au lansat zvonuri că să nu mai consumăm zahăr că e cancerigen.
Producătorii de lactate tradiţionale: lapte, unt, telemea spun că laptele UHT nu e bun, margarina e de cauciuc şi brânza topită e cancerigenă. Mâine-poimâine o să aflăm că nici produsele naturale nu sunt bune că era vaca/oaia/capra stresată din cauza mulsului.
Apropo de stres, se vorbeşte de ceva vreme de găini stresate şi de ouăle pe care acestea le fac. În occident , şi încet-încet şi la noi, e foarte apreciat pateul din ficat de gâscă sau raţă „Foie Gras”. Oare pasărea aia nu e stresată?
Pentru a face faţă cererii, respectivele înaripate nu sunt lăsate să se mişte şi sunt îndopate cu boabe de porumb înmuiate în cognac. Si astfel ele fac ciroză umflându-se ficatul din cauza alcoholului. Oare o astfel de păsărică care e tot timpul beată nu e stresată? Şi dacă da, asta nu face pateul fabricat din ficatul ei cancerigen?
Exemplele  pot continua mult şi bine. Până la urmă nu e vorba decât de marketing. Nu ştiu ce să mai inventeze pentru a lăuda propria marfă şi atunci atacă concurenţa. 
Aşă că eu personal sunt sătul de veşnicii cercetători anonimi şi mănânc ce-mi place fără să ţin cont de a-uri, e-uri, o-uri şi alte vocale stresa(n)te şi cancerigene. Până să ne îmbolnăvim de cancer sau de alte minuni din cauza respectivelor produse o luăm razna din cauza stresului provocat de aceşti binevoitori şi avertismentele lor.
P.S. Oare greva foamei e cancerigenă?
foodevolution.ro%20
Categorii: Diverse

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

2 comentarii

Despre cum sa iesi viu dintr-un spital din Romania - Lutyk · 2 aprilie 2021 la 4:26 PM

[…] e să primeşti de-acasă. Totuşi, dacă mănânci la oficial, cel mai indicat e să o miroşi înainte şi, eventual, să aştepţi s-o guste un […]

Lutyk · 30 iulie 2010 la 7:03 AM

RT @Lutyk: Nu mânca! E cancerigen. #Diverse http://bit.ly/dh8Tiy

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar