De cativa ani se tot face galagie in legatura cu proiectul Rosia Montana Gold Corporation. Am tot urmarit aceasta disputa, dar m-am cam saturat. Cei care sunt impotriva, cel putin din punctul meu de vedere nu au reusit sa vina cu argumente solide impotriva acestui proiect. Arunca cate o pastila, ba ca o sa fie afectat mediul, ba ca redeventa sau beneficiul statului roman e prea mic, si multe alte asemenea chestii si cand vine cineva si ii ia la bani marunti pentru a demonstra acuzele, dau din colt in colt. In schimb, reprezentantii firmei care dezvolta proiectul respectiv, sunt foarte bine pregatiti si pot demonta lejer oricare din acuzatiile care se aduc. Multi s-au alaturat campaniilor pentru stoparea proeictului fara sa stie macar despre ce e vorba, doar pentru ca era (este) la moda sa faci parte dintr-o astfel de campanie, in special pentru salvarea zonei Rosia Montana, si pentru ca din pacate in Romania e cool sa faci pe Gica Contra. Indiferent daca evorba de ceva bun sau rau trebuie sa protestezi impotrva ca sa faci parte din turma. Chiar daca o sa primesc multe injuraturi pentru asta de la habotnicii rosiei de munte, SUSŢIN respectivul proiect minier.

Comentează cu Facebook

Vlad Robert Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

16 comentarii

MirunaNo Gravatar · 2 octombrie 2013 la 1:09 PM

Sa presupunem ca exploatarea cu cianuri de la Rosia Montana nu este cel mai rau lucru ce se poate intampla romanilor, insa cum ramane cu bogatiile patriei, acestea vor iesi din tara si nu se vor mai intoarce, cu toate acestea deseurile si lacul de decantare va ramane. Cine va plati pentru intretinerea si eliminarea deseurilor, tot noi?

    LutykNo Gravatar · 2 octombrie 2013 la 1:33 PM

    Bogatiile patriei degeaba le ai daca nu le exploatezi. Iar daca exploatarea o sa fie facuta de stat la buget o sa ajunga si mai putini bani decat vor veni de la Gold Co.

GabrielaNo Gravatar · 3 februarie 2012 la 2:42 AM

Poate ar trebui sa urmaresti vorbele acestui preot
http://www.youtube.com/watch?v=hgVNaDFzvKY&feature=related
… si apoi mai e vb ca goana dupa aur ce piedere de suflet e… deh… si apoi acolo nu e vb de aur ci de multe alte zacaminte mai valoroase decat aurul a se citi articolul acesta:
http://www.buciumul.ro/2012/02/01/e-oficial-valoarea-celorlalte-metale-rare-de-la-rosia-montana-e-mai-mare-de-patru-ori-decit-cea-a-aurului/
si de ce nu se vrea investitii pentru dezvoltarea agroturismului…. zona aceea e un paradis mesianic, e ceva ce odata ce ai vazut iti ramane in suflet pt tot restul vietii
si poate acest documentar ar fi bun a se viziona
http://www.youtube.com/watch?v=5idEdwCXIAY&feature=related

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar