M-am cam saturat de cei din diaspora. De ce? Pentru ca fac pe lupul moralist. Smecheri de cartier care pana mai ieri stateau la colt de strada cu mana-n organe si injurau si scuipau acum fac pe puritanii si se arata scarbiti de compatriotii lor care fac ce faceau si ei pana mai ieri.
Oameni care odata stabiliti in afara granitelor, brusc devin cei mai destepti, detinatorii adevarului absolut si care nu fac decat sa denigreze tara de bastina, pentru ca Romania si tot ce tine de ea sunt de cacat.
Ca si in sport, e usor sa vorbesti de pe margine. E usor sa stai in tribuna si sa il injuri pe x ca de ce nu a dat gol sau de ce nu a pasat la y care era liber. Cam asta fac si cei din diaspora romaneasca. Nu toti, dar marea majoritate. Injura institutile statului ca de ce nu fac una sau alta, ne injura pe noi ca nu ne implicam mai mult si spun ca avem o mentalitate de tot rahatul. De parca ei s-au implicat atunci cand erau in tara. Taceau malc si mergeau pe burta. Daca sunt asa de destepti si de viteji de ce nu se intorc in tara sa aduca schimbarea pe care o clameaza atat. „Dupa razboi, multi viteji se-arata”.
campania.euro-tax.ro%20

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

4 comentarii

LutykNo Gravatar · 16 martie 2010 la 12:46 PM

sunt cei care in tara lucreaza dupa principiul "las' ca merge si asa" iar acolo fac totul stas. sunt cei care aici dupa ce termina treaba lasa o mizerie crunta iar acolo sunt obligati sa lase totul luna, sa poti sa lingi miere de pe jos. Partea proasta e ca atunci cand se intorc in tara, indiferent daca o fac doar in vacanta sau definitiv, in loc sa pastreze ideile de acolo ei revin la vechile obiceiuri.

armin · 16 martie 2010 la 12:16 PM

era vremea sa se ridice cineva si impotriva alora… ei sunt cei ce au spus ca e prea greu sa muncesti pentru tara ta si au considerat ca e mai bine sa isi strecoare coada intre picioare si sa fuga inafara… unde curge laptele si mierea. daca acasa faceau o treaba de "lasa-ma sa te las" si luat 2 lei pe ea, acolo pentru acelasi lucru iau 4 lei si se declara fericiti… scuipa tot ce inseamna Romania si spun ca l-au apucat pe Dumnezeu de picior… de fapt, cu aia 4 lei traiesc exact la fel ca acasa, iar pentru a obtine inca 4 lei in plus trebuie sa isi toceasca coatele… oare merita sa iti indoi spatele sub un alt steag?

Tiganiada - Lutyk · 12 aprilie 2021 la 3:03 PM

[…] şi normele europene fac ca problema ţigănească să nu mai fie una doar a României ci şi a lupilor moralişti, adică a statelor care au pe teritoriul lor comunităţi de […]

Platforma Ghiseul.ro - Lutyk · 29 martie 2021 la 3:45 PM

[…] pentru noi, cei care mai suntem prin țară, ghiseul.ro poate părea un moft, pentru cei din diaspora el este foarte important. Noi putem plăti, în lipsa altor variante, prin mandat poștal sau […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar