Lupul moralist si diaspora

M-am cam saturat de cei din diaspora. De ce? Pentru ca fac pe lupul moralist. Smecheri de cartier care pana mai ieri stateau la colt de strada cu mana-n organe si injurau si scuipau acum fac pe puritanii si se arata scarbiti de compatriotii lor care fac ce faceau si ei pana mai ieri.
Oameni ca odata stabiliti in afara granitelor  brusc devin cei mai destepti, detinatorii adevarului absolut si care nu fac decat sa denigreze tara de bastina, pentru ca Romania si tot ce tine de ea sunt de cacat.
Ca si in sport, e usor sa vorbesti de pe margine. E usor sa stai in tribuna si sa il injuri pe x ca de ce nu a dat gol sau de ce nu a pasat la y care era liber. Cam asta fac si cei din diaspora romaneasca. Nu toti, dar marea majoritate. Injura institutile statului ca de ce nu fac una sau alta, ne injura pe noi ca nu ne implicam mai mult si spun ca avem o mentalitate de tot rahatul. De parca ei s-au implicat atunci cand erau in tara. Taceau malc si mergeau pe burta. Daca sunt asa de destepti si de viteji de ce nu se intorc in tara sa aduca schimbarea pe care o clameaza atat. “Dupa razboi, multi viteji se-arata”.
Facebook Comments

2 comentarii la „Lupul moralist si diaspora”

  1. era vremea sa se ridice cineva si impotriva alora… ei sunt cei ce au spus ca e prea greu sa muncesti pentru tara ta si au considerat ca e mai bine sa isi strecoare coada intre picioare si sa fuga inafara… unde curge laptele si mierea. daca acasa faceau o treaba de "lasa-ma sa te las" si luat 2 lei pe ea, acolo pentru acelasi lucru iau 4 lei si se declara fericiti… scuipa tot ce inseamna Romania si spun ca l-au apucat pe Dumnezeu de picior… de fapt, cu aia 4 lei traiesc exact la fel ca acasa, iar pentru a obtine inca 4 lei in plus trebuie sa isi toceasca coatele… oare merita sa iti indoi spatele sub un alt steag?

  2. sunt cei care in tara lucreaza dupa principiul "las' ca merge si asa" iar acolo fac totul stas. sunt cei care aici dupa ce termina treaba lasa o mizerie crunta iar acolo sunt obligati sa lase totul luna, sa poti sa lingi miere de pe jos. Partea proasta e ca atunci cand se intorc in tara, indiferent daca o fac doar in vacanta sau definitiv, in loc sa pastreze ideile de acolo ei revin la vechile obiceiuri.

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.