S-a facut si se face mare tam-tam cu adoptarea noilor coduri civil si penal precum si a celor de procedura in situatia in care de bine de rau existau unele in vigoare. In schimb inca nu avem un cod administrativ si unul de procedura administrativa si daca nu ma insel suntem singurii (poate cu exceptia britanicilor) din Evropa care nu avem asa ceva. Acest 2 coduri ar trebui sa fie prioritatea legislativa a Parlamentului.
Avem declaratii de avere si de interese pentru demnitari si functionari publici dar in conditiile in care acestia reprezinta aproximativ 10% din numarul bugetarilor e doar o frectie la un picior de lemn.Ar trebui ca aceste declaratii sa fie completate de toti cei platiti din bani publici, de la femeia de serviciu din scoala din fundu satului pana la Presedinte.
Ar trebui regandita impartirea administrativ teritoriala. Am mai scris despre asta aici.
Parlamentarii se supara ca presa ii vaneaza sa vada cand lipsesc de la sedinte, cand dorm in banci etc. Dar despre ce altceva sa vorbeasca mass-media daca minunatul nostru parlament adopta doar 2-3  legi pe an iar sistemul nostru legislativ e varza.
Ar trebui regandita selectia resurselor umane in administratia publica.Majoritatea celor angajati in administratie au studii care nu au legatura cu activitatea lor.
Categorii: Politica

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

1 comentariu

Shaorma - Lutyk · 27 martie 2021 la 1:34 PM

[…] pentru ca tot vrea guvernul sa impoziteze suplimentar acest fel de mancare o dedicatie pentru mancatorii de […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar