Victor Ciutacu a lansat pe blogul sau o „provocare publică de a identifica punctele critice” ale presei romanesti. Asa ca voi scrie aici ce ma enerveaza in mass-media romaneasca.

Ma enerveaza cand dupa ce cateva zile sau chiar saptamani se discuta despre un anumit subiect suntem anuntati ca reporterii vor reveni cu amanunte dupa fianlizarea anchetei iar acest lucru nu se mai intampla. Un exemplu este accidentul aviatic de la Balotesti. Poate am ratat eu momentul in care rezultatele anchetei au fost facute publice, desi nu cred, dar de atunci si pana acum nu am mai auzit nimic pe aceasta tema.

Si ca acesta mai sunt multe alte exemple. In cel mai fericit caz, oricat de mare ar fi fost scandalul initial, apare o stire pierduta in calupul de la ora fixa.
Ma exaspereaza ziaristii care, precum cei fara carte, folosesc cuvinte al caror sens nu il stiu doar pentru a parea mai interesanti. Am scris aici despre una din expresiile foarte des folosite in ultima vreme.

Ma deranjeaza televiziunile si emisiunile la care platesti ca sa te invite in studio. Daca iei in seama zvonurile primul care a facut asa ceva a fost Andrei Zaharescu pe vremea cand era la Pro TV. Motiv pentru care a si fost dat afara. Si tot conform gurilor rele OTV prin Dan Diaconescu a dus aceasta practica pe inaltele culmi ale perfectiunii. Am o nelamurire. Daca e adevarat ce se spune despre DD si OTV, oare Traian Basescu cat a platit pentru interviurile de la televiziunea popo(r)ului?

Si pentru ca am folosit mai sus litere in paranteza in cadrul unui cuvant ma supara cand vad la TV folosindu-se foarte des chestia asta si multe ori gresit. Din cate stiu eu atunci cand pui unele litere ale cuvantului intre paranteze, ambele cuvinte rezultate trebuie sa aiba sens (sa existe) si sa se potriveasca in context.

Mai am si alte „ienervari”  pe motiv de presa proasta dar voi reveni cu alta ocazie.

Later edit: Nu pot sa-i suport pe cei care nu isi lasa interlocutorul sa-si termine fraza. Si  din pacate asist la asa ceva la majoritatea emisiunilor televizate din partea tuturor celor din platou, fie ei moderatori, analisiti, oameni politici etc. Iar asta tine tot de cei 7 ani de acasa!


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

1 comentariu

Mare magie, vrajitorie - Lutyk · 27 martie 2021 la 1:41 PM

[…] ultima vreme pe toate canalele (de scurgere) mass-media nu se vorbeste decat despre pala viole(n)ta, atacurile energetice si Aliodor Imparat. Nu comentez […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar