In ultima vreme pe toate canalele (de scurgere) mass-media nu se vorbeste decat despre pala viole(n)ta, atacurile energetice si Aliodor Imparat. Nu comentez cat de reale sunt aceste chestiuni ezoterice. Totusi ceva adevar trebuie sa existe din moment ce alte state au investit sute de milioane, sau poate chiar miliarde in cercetarea acestui domeniu. Ceea ce ma deranjeaza pe mine este ca deochiul si superstitiile prostesti babesti au devenit politica de stat si subiect de interes national pentru presa mioritica. Sa pui pierderea alegerilor pe seama unor asemenea lucruri, spune cate ceva despre acest popor. Un popor care a facut din fuga de raspundere sport national. Sunt putini cei care, atunci cand pierd, isi asuma raspunderea infrângerii fara a da vina pe altcineva sau pe altceva (conjuncturi astrale, flame multicolore etc.). Nu facem decat sa ne plangem si sa gasim motive si scuze pentru nereusitele noastre. Era o vorba: „cine se scuza, se acuza”. Intotdeauna pentru lenea si/sau impotenta noastra de a face ceva e de vina capra vecinului. Asteptam sa ne ajute, sa ne dea statul sau o alta entitate publica sau privata si daca nu o face ii acuzam pe guvernanti ca sunt incompetenti sau pe privatii care au reusit ca au furat. Or fi si furaciosi printre oamenii de afaceri dar parca stiam ca „hotul neprins e negustor cinstit”. Aceasta generalizare e ca aceea a italienilor care spun despre noi ca suntem un neam de infractori.
Suntem o natie care am ricat spaga si pupincurismul la rang de arta. Daca sti sa lingin in cur pe cine trebuie si eventual sa mai dai si cu niste vasilina (a se citi spaga) pentru a nu deranja limba aspra esti cel mai tare din parcare. Daca insa indraznesti sa stai drept, sa-ti aperi convingerile dand replica celor care cred altfel dar au functii (mai) importante sau doar sunt mai in varsta esti considerat prost, needucat, nesimtit etc.
Categorii: Politica

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

1 comentariu

Congresul PNL - Lutyk · 28 martie 2021 la 3:45 PM

[…] PNL nu sunt multe de spus. În lipsa unui Vanghele care să se certe cu un Pandele, a unor vrăjitoare violete sau a unor surprize în privinţa câstigătorului întâlnirea liberalilor a fost plicticos de […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar