In perioada sarbatorilor sotia mea a fost sunata si rugata sa dea niste date pentru a participa la o tombola/concurs. S-a conformat si saptamana asta a fost sunata din nou, cum ca s-a calificat pentru o excursie de 2 saptamani in Insulele Canare. Cei care au sunat erau de la Atlantic Promotions. Am cautat pe net si am gasit pe site-ul 48h.ro asta:

„Când eşti cel mai relaxat şi cheltui banii cu uşurinţă? Când eşti în vacanţă, când te gândeşti la vacanţă … Şi de asta profită ţeparii. Şi doar am zis că nu scriu nimic urât pe blog. Dar asta are legătură cu excursiile şi m-am săturat de ţepari.

Dar să vă explic despre ce este vorba. Dacă vă sună vreun reprezentant de la Options International, pur şi simplu spuneţi că nu sunteţi interesant de nimic din ce oferă ei. Tocmai aţi evitat o ţeapă.

Ce ar fi urmat? V-aţi fi dus la o prezentare la Rin Grand Hotel în schimbul promisiunii unui cadou. Aţi fi ascultat o prezentare despre timeshare, un concept de altfel foarte vechi, cinstit şi care funcţionează. La sfârşit vi se va pune pe masă o super-ofertă: o excursie în Tenerife de 2 săptămîni pentru 4 sau 6 persoane la preţul de 950 euro. Nu de persoană, ci pentru toţi. Dar atenţie pentru că visul vi se va transforma în coşmar şi super-oferta în super-ţeapă. Şi vă veţi da seama de asta când va fi prea târziu. Pentru că ei vă spun că trebuie să vă rezervaţi vacanţa în avans cu 2-3 luni. Ţinând cont şi de faptul că lumea nu prea merge prin ianuarie-februarie în concediu, ei au vreo jumătate de an să încaseze bani şi să dispară.

De ce zic că e ţeapă? Ce, nu pot să existe şi super-oferte? Dar …

 • cei 950 de euro trebuie plătiţi NEAPĂRAT PE LOC.
 • plata se poate face numai cash, nu cu card bancar.
 • firma cu care se laudă Options International că este parteneră, şi anume Interval International nu a auzit de ei. Puteţi verifica personal pe site-ul firmei în pagina de contact. Nu au nici un reprezentant în România, iar când am sunat la call center, cei de acolo s-au arătat foarte miraţi.
 • La fel şi cei de la hotelul de 5 stele din Tenerife.
 • Costul excursiei nu include transportul, iar reprezentanţii Options International susţin că biletul de avion nu depăşeşte 250-300 de euro în sezon. Poate doar dus :).
 • Fiecare cuplu are un asistent desemnat, care nu te scapă din ochi şi nu te lasă să te gândeşti, sperând că vei acţiona sub impuslul momentului.
 • Cadoul promis este întotdeauna un ceas, deşi teoretic aţi putea să câştigaţi şi alte premii mult mai valoroase. Iar ceasul de luxul este doar un amărât de ceas.
 • Cadoul nu îl primiţi pe loc sub pretextul că ei nu le mai ţin acolo pentru că le-au fost furate de angajaţii Rin Grand Hotel. Şi îl veţi primi peste o lună. Sau deloc.
 • Contractul pentru un timeshare are doar DOUA(!!!) pagini. Cică este un precontract. Pe care dai totuşi 3600 euro. La ofertă!!!
 • Ei susţin că au 4.8 milioane de membri deşi pe site-ul Interval International nu apar decât 2 milioane. Nici măcar nu şi-au făcut tema foarte bine.

Şi alţii au sesizat alte nereguli, cum ar fi:

 • Nimeni nu a reuşit să îşi recupereze banii, deşi mulţi au încercat.
 • Pe forumurile pe care le-am citit, doar 1-2 susţin că au plecat în Tenerife.
 • Se pare că au acţionat şi în alte oraşe din ţară şi sub alte nume, cum ar fi First Choice Marketing în Timişoara, şi au înşelat zeci, dacă nu sute de oameni.

Mai multe informaţii: http://www.iturism.ro/forum/about1180.html.
Iata si citeva filmulete pe youtube:

Trebuie să recunosc că schema este foarte elaborată. O versiune de lux a scrisorii nigeriene. Dar nu vă lăsaţi păcăliţi.

Ce îmi pare rău e că atunci când o firmă va încerca să aducă conceptul de timeshare în România, lumea va fi mult mai reticentă. Şi bineînţeles că ţeparii se bucură de banii oamenilor cinstiţi, dar un pic mai naivi.

Bucuraţi-vă de bani într-o vacanţă adevărată!!!

P.S. În prezent firma se numește Atlantic Promotions. De asemenea a apărut și White Sands Marketing în Iași care practică aceeași schemă.
P.S.2 Dacă vă doriți să plecați în Tenerife pe bune, fără să dați bani la țepari, atunci căutați-vă cazare pe Booking.com. Veți găsi cazare pentru 4 persoane la 3-4 stele sub 500 euro.
P.S.3 Au apărut numeroase comentarii la acest articol ale unor persoane care susțin că au beneficiat de aceste excursii în Tenerife. Faptul că nu au dat detalii exacte de contact a hotelului pentru o verificare ulterioară, nu mă face decât să cred că sunt și ei implicați în această mare țeapă. „

Articolul il gasiti aici impreuna cu comentariile de rigoare: http://48h.ro/2008/11/teapa-cu-iz-de-tenerife.html

Asa ca daca sunteti sunati de aceasta firma atentie mare la tepe.

Categorii: Diverse

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar