Pana acum nu am marsat la nici o leapsa. Nici nu stiu daca am primit in afara de asta de la Fanel careia ii dau curs acum.
Am sa incep cu niste versuri dintr-un cantec invatat pe munte:

„Iarta-ma dar ma grabesc
Plec cu primul tren la mare
Vreau sa stau intins la soare
Linistea sa-mi regasesc.”

Nu am sa stau acum sa va plicitisesc cu o poveste intreaga despre personalul spre munte, ci am sa postez doar cateva franturi de amintiri.
 
Prin ’93 dupa o iesire in Curmatura (Piatra Craiului) in trenul care ne aducea acasa nasu’ a inceput sa faca figuri, ca ii dam prea putin, ca nu mai vrea nici un ban si ca ne da jos. Un tip din gasca, Tilica ii spuneam, se ienerveaza se duce si ia cordelina, il leaga pe nas si il baga in WC. Dupa asta faceam cu randul sa stam in fata toaletei, daca vrea cineva sa intre sa spunem ca e ocupat. Asta se intampla pe la Campina si nasul a ramas in WC pana in Bucuresti. Noi am coborat in triaj si am lasat bilet pe usa: „AICI SE AFLA NASUL”. Cu o alta ocazie, acelasi Tilica, un munte de om, deschide usile vagonului, il apuca pe nas de haine si il scoate pe jumatate afara: „Ori rimesti cat iti dam noi, ori te arunc din tren” Cred ca nu mai e nevoie sa va spun care a fost alegerea controlorului.
In perioada aia plecam la munte cu un tren care pleca din Gara de Nord pe la ora 2.30 noaptea si care era supranumit „trenul fantoma” pentru ca nu de putine ori se intampla sa nu mai plece sau sa plece din Basarab. In afara de cei cativa care stateau in apropierea garii, noi ceilalti veneam pe la 23.30 in gara ca sa prindem ultimul metrou. Si pana pleca trenul toata gara rasuna de cantece si voie buna. Iar vagoanele cu blatisti montaniarzi erau arhipline.

Uitati si cateva poze de prin trenuri, gari si nu numai:

 
 
 
In tren spre Fagaras (1995)
 
Autogara din Fagaras (1995)
 
 
 
Din nou in gara in Fagaras  (1995)
 
 
Leapsa merge la cdmitroi si la oricine mai doreste.
 
decathlon.ro
Comentează cu Facebook
Categorii: Diverse

Vlad Robert Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

6 comentarii

plopu' · 19 aprilie 2010 la 12:44 PM

Atunci mergeam in Sfanta Ana….ai poze,pe aici pe undeva….dar in Gura Diham…cand l-am vandut ,pe Ultimu'….la cioban….mai ti minte…am pozele…

LutykNo Gravatar · 19 aprilie 2010 la 11:02 AM

Sunt multe faze (re)memorabile din tren. Am spus doar cateva. Nu mai stiu daca mergeam la Lacul Sfânta Ana sau mergeam in Fagaras.

plopu' · 17 aprilie 2010 la 11:00 PM

Bai Vlade ,cand l-am aruncat pe nasu din tren,de ce nu spui si ,motivul…eram in drum spre tusnad,cred….si nasul a zis(a-ti trecut de brasov,nu mai sunte-ti in romania)…am imbatranit dar nu am uitat….

₤uticNo Gravatar · 14 ianuarie 2010 la 10:47 AM

Am multe amintiri, unele frumoase altele nu. Dar din punctul meu de vedere cele mai frumoase amintiri nu sunt cele cu diverse intamplari. Astea pot fi rememorate impreuna cu prietenii. Cele mai frumoase amintiri sunt cele cu peisajele pe care le-am vazut si ce am simtit atunci, in acel moment. Iar asa ceva nu pot descrie in cuvinte, cu atat mai putin aici pe calculator.

stefanmanea · 13 ianuarie 2010 la 9:37 PM

Wow…si de ce nu scrii mai mult despre astea? Oamenilor voi aveti amintiri mult prea frumoase ca sa le tineti doar pentru voi.

Multumesc ca ai raspuns invitatiei…nu pot decat sa ma bucur pentru frumoasele amintiri.

Premii neridicate | Elucubratii · 23 mai 2011 la 1:15 PM

[…] Ioana, Roxana, Fly2sky, Lia, . Profit de ocazie sa va aduc aminte ca sunt niste lepse mai vechi aici si […]

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar