Vreau partide și politicieni care să nu-și mai faca reclamă doar în campania electorală. Să comunice cu cetățenii tot timpul. Partidul(ele) de la guvernare să explice oamenilor măsurile luate sau cele care urmează să fie luate. Iar politicienii din opoziție să își exprime punctual opinia. Și asta nu prin discuții și certuri sterile la TV. Așa cum în campanie pot trimite scrisori, pliante, SMS-uri, să o facă și în perioada dintre alegeri.

Vreau partide de opoziție care să-și desemneze un guvern din umbră, așa cum se întâmplă în Marea Britanie. Să-și facă de acum echipa și programul de guvernare pentru viitorul ciclu electoral. Iar când se discută despre agricultură, spre exemplu, să nu mai vorbească toată lumea din partid despre asta ci doar cel desemnat ca viitor ministru al domeniului respectiv.

Vreau politicieni care să-și respecte partenerii de dialog chiar dacă au opinii diferite și să nu se mai întrerupă și să nu se mai înjure.

Vreau partide care să-și respecte doctinele!

Vreau să se interzică turismul politic în sensul ca un parlamentar care își dă demisia sau este dat afara din partidul care la promovat în Parlament să își piardă automat și fotoliul de parlamentar.

Vreau vot obligatoriu și fără liste și secții speciale cel putin pe teritoriul României. Nu e complicat să se facă o bază de date cu cnp-urile sau și mai simplu ar fi ca cei din comisia din secție sa aibă acces la baza de date a celor de la evidența persoanelor, în genul accesului pe care l-au primit de curând notarii pentru a verifica actele celor care vând/cumpără proprietăți imobiliare. Și se mai poate face un sistem electronic de vot în cabinele din secții. Intri în cabină, apeși pe ecran pe numele celui pe care îl votezi și gata. Și atunci nu mai apar nici problemele cu voturi anulate iar rezultatele oficiale apar mult mai repede.


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

3 comentarii

₤uticNo Gravatar · 15 decembrie 2009 la 10:36 AM

de furat se fura peste tot! inclusiv in america sau in occident. Dar acolo se ciordeste mai pe sestache, nu asa in vazu lumii!

bogdanic · 14 decembrie 2009 la 8:57 PM

Da! Si o poarta stelara! + un beam-up catre Enterprise.
De fapt, nu te impiedica nimeni sa vrei. Numai ca nu se va face niciodata ce iti doresti tu. Pentru ca de furat fura si aia si aia. Nici aia care fura mai mult, nici cei care fura mai putin nu vor fi de acord. Nici cei care nu au furat. Pentru ca poate ajung la putere si n-o sa poata sa fure.

Politichie - Lutyk · 26 martie 2021 la 5:54 PM

[…] care se pare ca pot sta cat de cat linistiti sunt cei de la PSD care, fiind singurii stangaci de pe scena politica, orice ar face deocamdata nu au […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar