Nu reusesc sa inteleg de ce se inghesuie unii sa guverneze in acest moment. De furat nu prea mai e ce, iar partidul care va guverna tara in 2010 e posibil sa aiba soarta PNTCD. In 2010 statul va trebui sa treaca la disponibilizari macar pe jumatate din cele facute de zona privata in 2009 adica cam 150.000 de oameni. Nu este exclus sa vedem si taieri de pensii si salarii.

Astea si multe altele vor duce la miscari de strada mai mult sau mai putin violente. In mentalul colectiv vor ramane mitingurile si protestele, reducerile de venituri ale populatiei, somajul si cam atat. Motivele vor fi uitate. Iar in 2012 populatia va vota impotriva celor care au guvernat pana atunci. Daca as fi in locul lui Boc l-as lasa pe Antonescu sa fie prim ministru pentru ca in 2012 PD-L sa profite si sa elimine de pe scena politica PNL. Liberalii au inteles mai bine riscurile unei guvernari in aceasta perioada si pun niste conditii care sunt aproape imposibil de acceptat de catre ceilalti dreptaci.

UDMR isi confirma doctrina de cocota politica si se culca cu oricine ia uniunea la guvernare. Dar se pare ca electoratul maghiar sa cam saturat de acest mod de a face politica si nu prea mai iese la vot. Daca in 2008 UDMR avea in jur de 8%, acum in 2009 candidatul lor a obtinut in jur de 3%.

Singurii care se pare ca pot sta cat de cat linistiti sunt cei de la PSD care, fiind singurii stangaci de pe scena politica, orice ar face deocamdata nu au concurenta.

Categorii: Politica

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

1 comentariu

Cum se calculează șomajul - Lutyk · 27 martie 2021 la 2:33 PM

[…] vreme pe toate canalele tv vad diversi indivizi care se dau de ceasul mortii sa afle cum a calculat guvernul somajul pe 2010 de a iesit mai mic decat cel pe 2009. Mi se pare destul de simplu avand in vedere […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar