Am  primit asta pe mail. Şi când mă găndesc că acu câţiva ani aveam şi eu gânduri de emigrare!

„Dragii mei compatrioti Romani, eu nu mai emigrez din Romania.

Varul meu Nelu – „femeie” de serviciu la NASA (fost inginer IT in Romania ) a gasit, stergand folderele de praf, un studiu care ma pune pe ganduri.

Din surse secrete NASA, natia Romana a fost aleasa pentru a coloniza planeta Marte.

Din toate natiile studiate au fost alesi Romanii pentru ca intr-un viitor habitat artificial pe Marte ar rezista cel mai bine.
S-au luat in calcul urmatoarele:

 1. Romanii rezista fara apa cel mai mult. Nu au nevoie sa faca dus cu saptamanile. Nu folosesc sapun, sampon ori pasta de dinti.
 2. Nu au nevoie de spatiu verde. Daca acesta exista, il distrug.
 3. Habitatul va fi construit gen scara de bloc cu doua banci la intrare.
 4. Romanii nu au depresii sau daca au, le rezolva cu bautura. Pot sa bea de la antigelul statiei orbitale pana la spirtul si frectia din sala de prim ajutor.
 5. Pentru divertisment le ajunge un joc numit table. Nu au nevoie de gym sau piscina.
 6. In caz de suprapopulare subiectul feminin poate fi convins usor sa-si arunce copiii la ghena de gunoi. Daca decizia s-a considerat gresita, copiii pot fi recuperati dupa trei zile. Culmea, traiesc.
 7. Romanii pot fi manipulati si condusi foarte usor. Toate proviziile se vor elibera pe baza de cartela.
 8. Toate legile habitatului vor fi facute pentru a fi incalcate.
 9. Cheltuielile cu paza si securitatea habitatului vor fi minime. Romanii sunt genetic turnatori si paraciosi. Cand nu au ce sa toarne, incep sa scrie jurnale: Jurnalul National, Jurnalul de la Paltinis etc.
 10. Se vor promova manageri nulitatile fara studii, iar oamenii capabili vor fi marginalizati pentru ca acestia atunci pot creea cel mai bine. Romanii se hranesc cu 80 la suta paine, 5 la suta seminte de floarea soarelui, iar restul surogate.
 11. Singurul animal insotitor va fi cainele comunitar.
 12. Viata Romanilor este foarte simpla. Barfa sau zvonurile sunt ratiunea lor de a trai. In acest scop vor fi introduse in habitat asa numitele panarame, care vor trai cu nulitatile manageri si vor fi invidiate si barfite de nevestele grase si oxigenate ale capabililor cu studii.
 13. Habitatul va fi aprovizionat in cantitati suplimentare cu: prize, becuri, clante, capace de WC si robineti. Romanii fura aceste obiecte. Inca nu se stie de ce. Obiectele furate se pot gasi in apartamentele lor in vitrina din sufragerie. Se presupune ca sunt furate in special de capabilii cu studii si aduse acasa ca un trofeu. In acest caz nevestele grase si oxigenate au orgasme multiple exclamand ‘Costel este si destept si descurcaret…”.
Categorii: Diverse

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

3 comentarii

₤uticNo Gravatar · 24 noiembrie 2009 la 2:01 PM

nici eu! dar vom avea compatrioti (poate chiar rude) care vor acolo!

cdmitroi · 24 noiembrie 2009 la 1:34 PM

interesant descriere. Sigur nu ajung pe marte:D

Primul presedinte reales? - Lutyk · 26 martie 2021 la 6:16 PM

[…] de mandate ale lui Iliescu ci doar de faptul ca dupa ce a fost ales Presedinte in 1990 a fost reales in aceeasi functie in […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar