Până în urmă cu câţiva ani Asoc. de proprietari de la adresa unde locuiesc era compusă din 6 blocuri. Apoi s-a desprins unul din ele din asociaţie pe motiv că se descurcă mai bine singur. Un al doilea bloc a făcut şi el acest pas. Am rămas 4 blocuri. Administratorul nostru s-a mişcat repede şi a depus dosarul pentru reabilitarea termică. Şi astfel, acum cele 4 blocuri arată (sau sunt pe cale să arate) aşa:

Celelalte 2 arată în felul următor:
Acu câteva zile la administraţie a fost o întâlnire cu primaru’ pentru a discuta despre acest program. Au fost prezenţi şi oameni din blocurile vecine inclusiv din cele 2 blocuri separatiste. Am înţeles că nici măcar nu au toate actele gata pentru a depune dosarul la primărie.
Oare când vom înţelege şi noi că e mai util, mai practic să fim uniţi. Ne lăudăm cu cântece precum hora unirii dar nu învăţăm nimic din ele. După revoluţie apăruseră sute dacă nu mii de partide politice. Cred că dacă mai dura puţin frenezia aia ajungeam să avem omu şi partidu. Au fost câţiva care au minţit poporu cu televizoru şi   care au înţeles că în unire stă puterea. Şi s-au unit în jurul celui despre care se spunea pe la colţuri înainte de decembrie ’89 că va fi cel care îi va lua locul lui Ceauşescu în fruntea ţării: Ion Iliescu. Acelaşi Ion Iliescu Care în 90 jura că el FSN nu vor participa la alegeri. A fost prima mare minciună răzgândeală. Spre deosebire de cei care au înţeles asta atunci (Băsescu, Berceanu, Năstase Hrebenciuc etc.) şi au format un singur partid, ceilalţi au făcut nşpe mii de partiduleţe şi ale destrămate într-o grămadă de aripi. Cel mai bun exemplu: PNL cu aripa câmpenu, aripa tânără, şi care or mai fi fost. Şi aşa a ajuns FSN (PDSR, Alianţa pentru România) să aibă 70 şi ceva %.

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

1 comentariu

Avem caldura. Doar sufleteasca caci caloriferele sunt reci. - Lutyk · 12 aprilie 2021 la 3:59 PM

[…] conform căreia pentru a putea avea căldură în casă trebuie să fie 3 zile consecutive cu temperaturi sub 10 grade. Auzeam în această dimineaţă la radio pe unu de-i zice Opaina care spunea că în […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar