Parcul Floreasca – continuare

Dacă în postul trecut am vorbit doar de toboganul de piatră din parcul Floreasca acum am să vorbesc şi de restul parcului.
Fosta groapă de gunoi Floreasca din care ţiganii rrobii rromii au fost scoşi cu tancurile prin anii ’50 (după spusele părinţilor) a fost amenajată tot în acea perioadă ca parc. Au fost amenajate 2 locuri de joacă pentru copii în capătul dinspre Automatica şi nişte alei şi cam atât. Pardon, au făcut şi un patinoar lângă cele 2 locuri de joacă.
 În urmă cu câţiva ani, într-un an electoral bineînţeles, parcul a fost reamenajat. Au fost pavate aleile,  s-au făcut încă 2 locuri de joacă, s-a introdus curentul electric şi astfel s-a putut circula prin parc şi noaptea fără riscul de a-ţi rupe gâtu.

Şi astfel o fostă fântână arteziană a devenit ghiveci de flori.

Statuile au fost curăţate, au fost tăiate crengile şi tufişurile care le ascundeau vederii iar în apropierea lor au fost montate proiectoare care să le lumineze noaptea. Au uitat însă să pună şi nişte plăcuţe cu numele artistului şi numele lucrării. Anii au trecut crengile au crescut din nou iar proiectoarele au fost furate fără a fi aprinse vreodată. Iată exemplul:

În prima poză de mai jos: cum se vede stauia de pe alee. Apoi un prim plan din apropiere. Si ultima poză: cum se vede stauia din spate.

 

Mai era un grup statuar cam prin locul unde e autobaza de care zice Mitroi dar a dispărut.
Vechile locuri de joacă au rămas neschimbate. Toboganul Continuă să se deterioreze pe zi ce trece, atrăgând în continuare o mulţime de copii,

 Leagănele vechi de fier sunt şi ele în aceeşi stare,
Iar această bilă de “piatră” în care copiii ar trebui să se joace continuă să îndeplinească acelaşi rol ca pe vremea lui Ceauşescu: WC public pt copii şi/sau adăpost pentru boschetari şi maidanezi:
Facebook Comments

6 comentarii la „Parcul Floreasca – continuare”

  1. statuile de la autobaza le am vazut in parcul kisselef ! iar toboganul e cel mai tare din cate am vazut!!!

  2. Pingback: Cainii vagabonzi | Elucubratii

  3. Pingback: Parcul Floreasca (3) | Elucubratii

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.