Acum cateva luni am primit pe mail o scrisoare foarte asemanatoare cu cea de mai jos. Era ceva mai lungă şi avea câteva pasaje cu care nu eram de acord. Recent am primit şi această nouă versiune a protestului semnat de Alexandra Svet cu care sunt total de acord:

DOUĂ ROMÂNII!

Suntem blocaţi, inerţi, paralizaţi, privind la două Românii: România LOR – hoţii, corupţii, agramaţii, tupeiştii – şi România NOASTRĂ – a oamenilor cinstiţi, muncitori, pregătiţi, integri, capabili, tineri şi deştepţi. Suntem dezamăgiţi, obosiţi, paralizaţi în plan politic, menţinuţi în această stare de inerţie, în mod premeditat, de clasa politică, mulţumită de faptul că noi am încetat să mai reacţionăm şi nu facem decât să ne vedem de treaba noastră şi să ne plătim cuminţi taxele, mulţumindu-ne să ne plângem şi să înjurăm. Nimeni nu mai vrea să riște, am devenit spectatori la ceea ce ni se întâmplă.

NU SE MAI POATE AŞA!

Petre Ţuţea nu a luptat o viaţă pentru ca dra din Bamboo şi un cioban să fie aleşi să ne reprezinte în Parlamentul European. Probabil se răsuceşte în mormânt când vede un popor cultivat ascultându-şi conducătorii schimonosind cuvântul Google. Toţi cei care au murit la Revoluţie nu au făcut-o pentru ca noi să ajungem să fim batjocoriţi şi sfidaţi de doamne cu tupeu ce beneficiază de bugete de milioane din banii noştri. Avem o responsabilitate faţă de cei de dinaintea noastră care au crezut în noi, faţă de noi înşine şi faţă de copiii noştri, să acţionăm. Ni s-a inoculat ideea că nu putem face nimic, că orice tentativă este sortită eşecului, că nu ne putem uni, că suntem un popor de incapabili! Nu suntem! Trebuie spart acest tipar, care le convine de minune analfabeţilor şi hoţilor care ne conduc.

SUNTEM MILIOANE DE ROMÂNI DEŞTEPŢI!!!

Suntem milioane de români educaţi – ne-am tocit coatele pe băncile şcolilor, am trecut prin emoţiile examenelor, prin stresul sesiunilor, prin master, doctorate, în România şi în străinătate, am visat să schimbăm lumea… Ca să ne conducă nişte analfabeţi acum?

Suntem milioane de români muncitori, corecţi, integri, cu iniţiativă – între 8 şi 16 ore pe zi ne străduim să adaugăm valoare, în businessul nostru sau în businessul altcuiva, ne luptăm cu taskuri, deadline-uri, traininguri, clienţi dificili, bugete de mii de euro sau de milioane, previziuni, team buildinguri, PowerPointuri, şedinţe, stress – ca să ne conducă şi să ne sfideze nişte hoţi şi nişte parveniţi?

Sunt milioane de români care au plecat scârbiţi din ţară, clădesc economia altor ţări, cu sufletul sfâşiat de dorul de ţara lor şi tânjind după acel concept de Acasă, pierdut în mocirla cotidianului românesc. S-ar întoarce fără ezitare în România, dar cum ar putea suporta haosul de aici, mai ales după ce au trăit într-o ţară civilizată?
Atâtea milioane de oameni deştepţi, integri şi cu bun-simţ… Suntem paralizaţi! Ne plătim mecanic taxele şi ne dăm cuminţi la o parte când în maşinile cu girofar trece un agramat, un hoţ sau o păpuşă blondă cu tupeu şi cu un singur talent, plătit mult prea scump, din banii noştri.

ENOUGH IS ENOUGH! NE ÎNTOARCEM ACASĂ!!!

Nu se mai poate aşa! Enough is enough! Facem apel către toate persoanele integre, capabile, educate, care au clădit ceva prin munca lor, fără să fure, să ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afectează pe toţi.

Trebuie să facem o schimbare, este nevoie de o Mişcare a românilor cu balls şi cu coloană vertebrală! O Mişcare de Întoarcere Acasă, atât a românilor plecaţi slugi în alte ţări, cât şi a celor care, deşi am ales să rămânem aici, suntem absenţi, pasivi, indiferenţi şi suportăm ce ni se întâmplă, doar visând la următoarea ieşire din ţară.E nevoie de o mişcare în care leaderii să fie testaţi, aşa cum se întâmplă când eşti angajat într-o companie multinaţională, fără să fie acceptaţi dacă nu li se dovedeşte integritatea şi eficienţa. O mişcare a oamenilor care nu au mai fost implicaţi în viaţa politică, neîntinaţi, ne-spălaţi pe creier, ne-jigodiţi. O mişcare fără traseişti politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o mişcare a oamenilor deştepţi, tineri, cu atitudine, experţi în domeniul lor.


BUCUREŞTIUL NU ESTE TEHERAN SAU CHIŞINĂU!!!

Avem un plan de organizare, avem un plan de finanţare, avem uşi deschise către marile centre politice şi financiare care caută în România un interlocutor nou – este nevoie doar de oameni integri şi capabili, dornici să ia iniţiativa. Singura soluţie viabilă pentru România de acum este să se unească toţi oamenii capabili pe care îi avem în toate domeniile.
Creierele vânate de toate companiile multinaţionale, oamenii care gestionează bugete de miliarde conduc sute de mii de angajaţi, sunt cosmopoliţi, ştiu să negocieze/să muncească /să comunice într-un mediu internaţional, într-o piaţă globală – nu au doar viziune limitată de speculant din Pipera Tunari.

Contabili, avocaţi, oameni din bănci, din agenţii de publicitate, din agenţii imobiliare, din agenţii de turism, din comerţ, din presă, întreprinzători privaţi, artişti, medici, scriitori … Chiar nu există alternativă la Vanghelie şi Becali????
Dar cei mai mari duşmani pe care îi avem suntem noi înşine, nu sistemul contra căruia dorim să acţionăm. Căci, dacă noi am avea curaj, cum ar putea nişte analfabeţi limitaţi să ne oprească? Mai ales că Bucureştiul nu este Teheran sau Chişinău (… şi totuşi, ei au avut mai mult curaj decât noi!)

PENTRU O ROMÂNIE DE VULTURI, NU DE STRUŢI!

Aici şi acum e momentul ca generaţia noastră să preia iniţiativa. Avem sufletul curat, demnitate, track record şi visul unei Românii demne de istoria sa şi de potenţialul poporului – să arătăm că ne pasă, că suntem gata să ne asumăm răspunderi, şi atât poporul, cât şi marile capitale ale lumii ne vor susţine… Maşinaţiile clanurilor politice sunt discreditate atât în România, cât şi la Washington, Bruxelles şi până şi la Moscova.
Trebuie să găsim şi să susţinem oameni de care să fim mândri că ne reprezintă. Să identificăm valorile şi să le convingem să se implice.

Trebuie să luptăm pentru o Românie condusă de oameni deştepţi şi integri.
Pentru o Românie care să fie un player internaţional, nu curva de centură a Europei. Pentru o Românie bogată, cu bătrâni bine îngrijiţi, cu tineri cărora să li se ofere perspective, cu străzi fără gropi, cu hoţi băgaţi după gratii, cu milionari pe merit, nu din furat. Pentru un viitor mai bun pentru noi şi pentru copiii noştri, în ţara noastră, nu printre străini.

Pentru o Românie de vulturi, nu de struţi (am ajuns nişte struţi, cu capul în nisip şi posteriorul la dispoziţia tuturor analfabeţilor – sper să nu vă simțiţi jigniţi de exprimarea plastică, este doar realitatea!… Suntem vulturi doar în businessul nostru, în zona noastră de confort sau când ieşim din ţară, asta dacă nu ne tratează vreun străin de sus, că avem paşaportul pe care îl avem!). Ajunge. Haideţi să ne trezim! Haideţi să luptăm pentru o Românie cu balls!

Alexandra Svet

Categorii: Romania

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

1 comentariu

contor vizitatori - Lutyk · 25 martie 2021 la 3:57 PM

[…] vrea să găsesc un contor în genul celui de mai jos dar să fie doar pentru vizitatorii din România şi în locul steagurilor şi codurilor de ţară să fie codurile judeţelor şi eventual […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar