Până acum câţiva ani Parcul Floreasca nu prea era căutat de părinţi şi nici de copii deoarece nu existau decât 2 locuri de joacă şi alea cu leagăne vechi şi de multe ori rupte, iar iluminatul public încă nu se inventase pentru acest colţ de Bucureşti.


Prin 2003, deoarece urmau alegeri acest parc amenajat. Aleile au fost pietruite şi luminate, s-a făcut un nou loc de joacă pentru copii în mijlocul parcului, un teren de minigolf şi un ţarc pentru câini. În schimb vechile locuri de joacă au fost lăsate în paragină. O dovadă o reprezintă toboganul de mai jos care a fost bucuria multor generaţii de copii. Toboganul asta cred că are aceeşi vârstă ca şi parcul adică 50-60 de ani şi nu m-ar mira să fi fost chiar declarat monument. Cu toate astea în ultimii 30 de ani nu a fost niciodată reparat sau consolidat.

După cum se vede în unele locuri a ieşit la iveală fierul-beton.

Din păcate în lipsa unor reparaţii capitale acest tobogan a devenit un real pericol atât pentru copii care încă se mai joacă pe el cât şi pentru cei care trec întâmplător pe acolo. Dar probabil că în lipsa unei tragedii petrecute aici domnul Primar General Op(ă)rescu e prea preocupat să se gândească la campania electorală prezidenţială.

Comentează cu Facebook
Categorii: Diverse

Vlad Robert Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

6 comentarii

cdmitroiNo Gravatar · 17/09/2009 la 8:39 PM

mai e o mantzucarie identica in Balta Alba si e in aceeasi situatie. Ce ar fi sa facem o claca sa il renovam noi? Nu e mare lucru

LutykNo Gravatar · 19/09/2009 la 8:51 AM

Nu cred ca e prea greu si nici exacerat de scump. problema e ca nu cred ca iti va da cineva autorizatiile necasare. E un bun public si trebuie facuta licitatie pentru reparare de catre primaria generala.

cdmitroiNo Gravatar · 23/09/2009 la 12:50 PM

atunci nu te mai plange 😀

TopoganeNo Gravatar · 19/07/2011 la 10:33 AM

Iubesc asta

Parcul Floreasca – continuare | Elucubratii · 23/05/2011 la 1:04 PM

[…] – continuare Posted on 07/10/2009 by Lutyk Dacă în postul trecut am vorbit doar de toboganul de piatră din parcul Floreasca acum am să vorbesc şi de restul parcului. Fosta groapă de gunoi Floreasca […]

Elefantu’ pe tobogan | Elucubratii · 23/05/2011 la 1:21 PM

[…] Asa ca ne-am dus la vechiul tobogan de piatra. […]

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai aștepți?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk is using WP-Gravatar

%d blogeri au apreciat: