DN2 Bucureşti – Buzău – Bacău. Drumul nu are de fapt două benzi pe sens decât până la ieşirea din Afumaţi. De aici are o singură bandă pe sens, plus o bandă pentru oprire de urgenţă (aşa cum au majoritatea drumurilor reabilitate). Cel care merge normal pe banda lui (aparent banda 2 dar de fapt banda efectivă de mers pe sensul respectiv) o face legal şi cu ce viteza legala vrea şi poate el. 100km/h e viteza maximă legal admisă şi nu te poate obliga nimeni să mergi cu viteza maximă. Nu îţi convine viteza celui din faţa ta, depăşeşti pe contrasens ca pe oricare alt drum cu o bandă pe sens, acolo unde vizibilitatea îţi permite.

Mie mi se pare că s-a ajuns la un exces de zel în a face loc grăbiţilor pe astfel de drumuri, ajungând în spatele unei căruţe sau mai ştiu eu ce, care merge sau staţionează pe banda aia de urgenţă, doar pentru că ai vrut să fi politicos sau pentru că te-a speriat un mocofan cu maşină puternică şi cu permis luat pe şpagă de la Piteşti. Nu ştiu dacă dobitocul merită un astfel de efort, având în vedere că e ilegal să mergi pe banda pentru staţionare de urgenţă. Mai bine se învaţă să îi respecte şi pe ceilalţi din trafic şi să o lase mai moale cu flaşurile şi alte manifestări de multe ori agresive, indiferent că cei din faţă au dacii, trabanturi sau orice au ei de condus.

ATENŢIE: RADAR!

Şi încă ceva. Citeam pe un forum că deşi e ilegal să dai flaşuri să anunţi că urmează un radar ar fi de bun simţ! De când o fi de bun simt să anunţi pe cineva că încalcă legea nu ştiu. Probabil că persoana respectivă are afişe pe maşină şi pe uşa de la casă prin care avertizează pe eventualii hoţi că ce vor să facă e ilegal!

cauciucuridirect.ro

Categorii: Auto-Moto-Velo-Sport

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar