Impresii de călătorie: hotel Clăbucet, Neptun

Am fost 6 zile la mare. Am ales această perioadă pentru Edi, băiețelul meu, care are 2 ani si 8 luni. Am intrat pe www.plaja.ro si am ales hotel Clăbucet (Neptun). E un hotel de 2 stele. Având în vedere că ani de zile am mers cu cortul atât la munte cât și la mare și că anul trecut am fost tot la un hotel de 2 stele (hotel Sanda din Venus) unde am fost multumiți de condiții am zis că să încercăm și acest hotel.

Cum în concediu hotelul îmi trebuie doar ca să am unde să mă spăl și să dorm, căci în rest mă plimb și fac plajă nu am de ce să dau o căruță de bani pentru una sau mai multe stele în plus. Însă acest hotel m-a dezamăgit. Ca și plaja din Neptun. În baie gresie și faianță antică (pătrățele mici de 5cm/5cm), scurgerea la duș parțial înfundată, bateria de la duș și cea de la chiuvetă și ele vechi, ușa și tocul de la baie umflate în partea de jos, camera murdară (e drept că în zilele următoare au aspirat în fiecare zi) mi-au lăsat un gust amar. În cele 6 zile nu au schimbat nici așternuturile și nici prosoapele. Anul trecut la hotel Sanda, le schimbau la 2 zile. Când s-a terminat hârtia igienică nu au pus alta, noroc că aveam de acasă.

Accesul pe plajă se face prin rezervația de ștejari și printre 2 lacuri artificiale. Pe plajă am găsit mai mult scoici fărămițate decât nisip. Așa că de vineri până ieri inclusiv am mers la plajă în Venus, unde spre fericirea lui Edi era și un tobogan. Pe viitor voi evita atât hotelul Clăbucet cât și stațiunea Neptun.

De ce mă mir că a început sezonul estival? După cum știți de 1 mai a fost mare tam-tam că se deschide sezonul estival mai devreme decât în anii precedenți. Mă așteptam ca acum la sfârșit de iunie să fie deschise toate magazinele și restaurantele. Surpriză! Cred doamna Udrea a uitat să-i anunțe și pe comercianți că s-a deschis sezonul. Lângă hotel e un SpringTime care funcționează doar pe timpul verii.

Era închis. Se făceau pregătiri pentru a fi deschis miercuri 24 iunie, adică mâine. Multe alte magazine și restaurante erau închise atât în Neptun cât și în celelalte stațiuni din sudul litoralului. În Venus, am mâncat la SummerTime, o autoservire cu prețuri excelente. Știam locația de anul trecut. Când ne-am dus vineri acolo nu dăduse drumul la linia de autoservire dar pregătise meniuri și am putut comanda. A 2-a zi deja a dat drumul la autoservire. A rămas închisă partea de cofetărie și pizza. Luni la pranz încă nu pornise acea parte.

Plajele foarte puțin amenajate. Multe scoici, în special la mal. O fi așa greu ca la începutul sezonului să aducă un concasor cu care să refaca nisipul? Sau măcar să aducă nisip de la carierele de piatră? Duminică au fost valuri destul de mari. Luni dimineața plaja era plină de alge.

P.S. Dacă ajungeți în Neptun vă recomand să mâncați clătite. Le găsiți la colțul hotelului Clăbucet după ora 16. Sunt foarte bune și prețurile sunt între 2 și 10 lei în funcție de umplutură. Un fel de shaorma cu fructe cum a spus cineva într-o seară. Daca vă duceți seara deja e coadă.

Later edit (2021)

În ultimii ani (inclusiv în 2020 când am stat la 2D Hotel) am mai trecut prin Neptun, dar acest hotel era închis pentru renovare. Acum am înțeles că au terminat lucrările și au deschis un complex hotelier care include și fostul hotel Prahova. Noul nume al locației este Spring Holiday Resort.
Din păcate, probabil din cauza lucrărilor la hotelul Clăbucet, această clătitărie a dispărut.

perfect-tour.ro/%20Perfect%20Tour

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

2 comentarii

bulgaria all inclusiveNo Gravatar · 21 mai 2013 la 6:15 PM

ai prins tu un moment nasol al statiunii , eu recomand statiunea Neptun care m-a lasat surprins placut cand am fost ultima oara , dar ca hotel clar nu Clabucet ci hotelul Majestic .

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar