Curentul – boala nationala a romanilor

CURÉNT s.m. 1. Deplasare a unei mase de aer cauzată de o diferenţă de temperatură şi de presiune; flux.
VÂNT, vânturi, s.n. 1. Deplasare pe orizontală a unei mase de aer provocată de diferenţa de presiune existentă între două regiuni ale atmosferei.
M-am saturat sa tot aud oameni care tem de curent. Daca racesc, ii doare spatele, maseaua, capul etc. de vina e curentul. I-a tras curentul. De unde pana unde aceasta frica de curent. De ce doar in Romania exista aceasta fobie. De ce nu se plange lumea si cand bate vantul. E tot o deplasare a unei mase de aer. Si la furtuna de luni seara ar fi trebuit sa nu se mai poata misca nimeni a 2-a zi de durere. 🙂
Am fost in Franta de 2 ori. Acolo nu numai ca nu se teme nimeni de curent, dar e chiar benefic. Geamurile au nise prin care circula aerul, usile sunt putin mai scurte ca sa poata circula aerul pe sub ele. Intr-o casa din occident chiar daca sunt toate geamurile si usile inchise simti circulatia aerului. Intr-o casa bine aerisita nu apare condensul care la randul lui duce la igrasie.
In romania toate geamurile si usile trebuie sa se inchida cat mai ermetic ca nu cumva sa circule aerul. Camerele se aerisesc una cate una (daca se aerisesc), ca vine curentul si ne bate la cap.
Uneori ma gandesc ca e o forma de lene. Zici ca te doare ceva si scapi de treaba. Ce te faci insa cand esti trimis la doctor ca sa vada de ce te doare. Atunci zici ca te-a tras curentul si din aceasta cauza te doare si ca nu te duci la doctor ca nu are ce sa-ti faca. Trece de la sine in 2-3 zile.

Facebook Comments

4 comentarii la „Curentul – boala nationala a romanilor”

 1. Pingback: R.A.T.B. | Elucubraţii

 2. Sunt totusi oameni care au probleme cu urechile, maselele si chiar dauneaza curentul.

  Insa multi intr-adevar, folosesc ca scuza.

  In sine curentul nu face rau. Dauneaza doar daca ai deja o afectiune. Daca ai probleme cu urechea si nu ti-o tratezi, normal ca iti curge la curent. Daca ai maseaua cariata si nu ti-o scoti, nu ti-o ingrijesti la dentist, normal ca te doare de la curent.
  Daca esti ca mine predispus sa faci laringita si bronsita ca n-ai avut acum nu stiu cati ani grija si te-ai procopsit ca bolile astea, normal ca dauneaza curentul.

  Curentul nu are asa multe vine… doar agraveaza ceea ce era de fapt.
  Ar trebui zis mersi la curent ca ne ajuta sa ne dam uneori seama de gravitatea nepasarii noastre. :))

 3. Corect! si mai sunt care au dureri “psihologice”. Fiind convinsi ca daca au stat in curent trebuie sa ii doara ceva, pana la urma chiar ii doare. Imi aduc aminte ca uneori, cand eram la scoala si nu vroiam sa ma asculte, ma concentram atat de tare sa imi iau o fata de om suferind (de burta, de cap etc.) ca pana la urma chiar incepea sa ma doara.

 4. Pingback: Lutyk

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.