În fiecare an când se apropie 1 iunie apare această discuție despre copilăria în zilele comunismului sau chiar mai demult și copilăria în zilele noastre.

Cred că e firesc să fie altfel decât în vremea copilăriei noastre. Îmi aduc aminte că atunci când eram mic auzeam foarte des expresia „pe vremea mea …”. Părinților noștri li se părea că noi nu știm să ne jucăm. Jocurile, distracțiile, tentațiile din vremea copilăriei parinților sau bunicilor nostri erau altele față de cele din copilăria noastră. Acum copii au alte preocupări decât aveam noi, iar copiii lor vor avea la rândul lor alte preocupări decât ei. Și copiii de astăzi vor spune atunci când vor avea familia lor: „copiii din ziua de astăzi … nu mai știu să se joace. Ce jocuri frumoase aveam noi în copilărie și cum mai știam noi să ne jucăm. Ehei! Ce vremuri!”. E vorba de dificultatea de adaptare a părinților la noile realități, precum și de dorul adulților de a mai fi copii. Multe din jocurile copilăriei se pierd pentru că puștii nu au de la cine să le învețe. Dacă vi se pare că nu știu să se joace de ce nu îi învătați voi. Decât să stați la muncă până la 10 seara și să ajungeți acasă după ce copiii adorm mai bine veniți mai devreme și jucați-vă cu ei.


noriel.ro%20

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

2 comentarii

1 Iunie - Ziua copilului - Lutyk · 21 martie 2021 la 3:32 PM

[…] MULȚI ANI tuturor copiilor. Să aveți o copilărie frumoasă, plină de bucurii și voie […]

Rețeta pentru Pate de ficat - Lutyk · 12 martie 2021 la 5:18 PM

[…] Aceasta este una dintre mâncărurile copilăriei mele. Iese mult mai gustos dacă folosiţi slănină afumată. Dacă nu vă împăcaţi foarte […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar