La sfârșitul lunii martie 2008, Automatica a început să fie demolată. Existau mai multe zvonuri legate de ce avea să se construiască în locul fabricii. Cel mai probabil, așa cum scria și ziarul Gândul la vremea respectivă, urmau să se construiască niște blocuri turn.

Un singur lucru era sigur. Una dintre clădiri, sau mai exact jumătate din ea, care adăpostise fabrica de automobile Ford urma să rămână în picioare. De ce? Unii spun că face parte din patrimoniul Bucureștiului. Alții spun că se opun cei de la Ford deoarece nu au fost despăgubiți nici până în ziua de astăzi pentru acea clădire și terenul respectiv.
Cert este că deși a trecut un an de când s-au terminat demolările, acolo nu se mișcă nimic. A rămas un teren viran cu o mare groapă în mijloc în care se află moloz. De ce? Primarul de sector a refuzat eliberarea autorizațiilor de construcție. Nu spun că a făcut bine sau rău, dar la fiecare adiere de vânt de acolo se ridică nori de praf care sunt respirați de zecile de copii și părinți care vin în parcul Floreasca.

Automatica

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

3 comentarii

cdmitroiNo Gravatar · 15 iulie 2010 la 3:24 PM

Urasc autoritatile care nu sunt capabile sa amenajeze un cartier la iesirea din Bucuresti si acolo sa faca sosele, parcaro turnuri cat sa nu poata numara. e mai simplu in bucuresti. Autoritatile poarta toata vina de toata spaga de toata mita ce domneste in tara asta. Ai vazut turnul de la B. Vacarescu cu Tei??? A secat lacul Circului. Tembelismul astora ma scoate din minti. 25 de etaje intr-o zona de parc.
Isi bat joc de noi. Promit sa emigrez.

    LutykNo Gravatar · 15 iulie 2010 la 3:28 PM

    nu stiam ca a secat lacul circului. stiu insa ca ontanu a dat aprobare sa se construiasca un turn asemanator in spatele circului, acolo unde in prezent e manajeria.

Parcul Floreasca – continuare | Elucubratii · 23 mai 2011 la 1:07 PM

[…] în acea perioadă ca parc. Au fost amenajate 2 locuri de joacă pentru copii în capătul dinspre Automatica şi nişte alei şi cam atât. Pardon, au făcut şi un patinoar lângă cele 2 locuri de joacă. […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar