La sfarsitul lunii martie 2008, Automatica a inceput sa fie demolata. Existau mai multe zvonuri legate de ce avea sa se construiasca in locul fabricii. Cel mai probabil, asa cum scria si ziarul Gandul la vremea respectiva, urmau sa se construiasca niste blocuri turn.

Un singur lucru era sigur. Una din cladiri, sau mai exact jumatate din ea, care adapostise fabrica de automobile Ford urma sa ramana in picioare. De ce? Unii spun ca face parte din patrimoniul Bucurestiului. Altii spun ca se opun cei de la Ford deoarece nu au fost despagubiti nici pana in ziua de astazi pentru acea cladire si terenul respectiv.
Cert este ca de si a trecut 1 an de cant s-au terminat demolarile acolo nu se misca nimic. A ramas un teren viran cu o mare groapa in mijloc in care se afla moloz. De ce? Primarul de sector a refuzat eliberarea autorizatiilor de constructie. Nu spun ca a facut bine sau rau, dar la fiecare adiere de vant de acolo se ridica nori de praf care sunt respirati de zecile de copii si parinti care vin in parcul Floreasca.

Facebook Comments

Vlad Robert Lutic

Blogger, autor, jurnalist.

3 comentarii

cdmitroiNo Gravatar · 15/07/2010 la 3:24 PM

Urasc autoritatile care nu sunt capabile sa amenajeze un cartier la iesirea din Bucuresti si acolo sa faca sosele, parcaro turnuri cat sa nu poata numara. e mai simplu in bucuresti. Autoritatile poarta toata vina de toata spaga de toata mita ce domneste in tara asta. Ai vazut turnul de la B. Vacarescu cu Tei??? A secat lacul Circului. Tembelismul astora ma scoate din minti. 25 de etaje intr-o zona de parc.
Isi bat joc de noi. Promit sa emigrez.

    LutykNo Gravatar · 15/07/2010 la 3:28 PM

    nu stiam ca a secat lacul circului. stiu insa ca ontanu a dat aprobare sa se construiasca un turn asemanator in spatele circului, acolo unde in prezent e manajeria.

Parcul Floreasca – continuare | Elucubratii · 23/05/2011 la 1:07 PM

[…] în acea perioadă ca parc. Au fost amenajate 2 locuri de joacă pentru copii în capătul dinspre Automatica şi nişte alei şi cam atât. Pardon, au făcut şi un patinoar lângă cele 2 locuri de joacă. […]

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk is using WP-Gravatar

%d blogeri au apreciat: