De foarte mulţi ani îmi doream să investesc la Bursă, dar aveam o oarecare reţinere. De fapt, cred că primul impuls în această direcţie a fost „Marea Privatizare desfăşurată în anii ’90. Am avut o frică nejustificată ce provenea mai mult din educaţia socialistă care spunea că tot ce ţine de capital e rău. Nici biserica sau tradiţiile nu sunt departe de această doctrină, doar se spune că „banul este ochiul dracului”. Tot în aceeaşi linie sunt şi ideile naziste sau conspiraţioniste care vorbesc de oculta mondială şi de marea finanţă evreiască.

acţiuni bursă

Toate aceste frici şi temeri le observ şi la alţi oameni de un leat cu mine sau mai în vârstă şi vin doar din ignoranţă. Pentru a depăşi această etapă am citit multe cărţi şi bloguri (ex. Investeşte la Bursă) despre diversificare, educaţie financiară, venituri pasive etc. Am urmărit tutoriale pe Youtube şi nu în ultimul rând mi-am făcut un cont demmo pe platforma Tradeville.

Cei care sunt interesaţi de domeniul acesta şi nu ştiu de unde să înceapă o pot face urmărind emisiunile de educaţie financiară ale lui Iancu Guda de la Digi24. Există multe variabile care depind de ce tip de investitor eşti şi de apetitul la risc. Cei care investesc pe termen scurt au o toleranţă mai mare la risc, dar trebuie să aloce mai mult timp analizei – în special analiza tehnică. cei care doresc să investească pe termen lung şi foarte lung au nevoie de mai puţin timp pentru a cerceta companiile de pe Bursă. După ce aplică analiza fundamentală şi achiziţionează acţiunile care consideră că merită, vor mai face periodic o reevaluare a acestora.

În concluzie investiţia la Bursă (măcar pentru început recomand Bursa Română de Valori) este un lucru bun şi poate reprezinta o sursă suplimentară de venit. Ulterior, după ce căpătaţi experienţă, vă puteţi extinde şi pe pieţele internaţionale.

ATENŢIE! Nu vă aruncaţi cu capul înainte şi nu vă apucaţi să băgaţi bani fără să vă documentaţi. Nu luaţi de bune analizele tehnice sau fundamentale făcute de alţii şi cu atât mai puţin recomandările lor de a cumpăra sau de a vinde. Faceţi propriile voastre analize pentru că dacă nu sunteţi atenţi, puteţi pierde.

Voi aţi început să investiţi? De când? Ce strategie aveţi?

Sursă foto: insidetraders.ro

P.S. Nu uitaţi să vă abonaţi la blog sau să daţi like paginii de Facebook – vezi coloana din dreapta.

vivacredit.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

3 comentarii

Investiţiile la bursă – strategia mea – Lutyk · 14 februarie 2021 la 3:28 PM

[…] postări despre bursă:Acțiuuuni cumpăăăăărDespre investiţiile la BursăInvestiţiile la bursă sau cum să îţi faci propriul fond de […]

Acțiuuuni cumpăăăăăr – Lutyk · 14 februarie 2021 la 3:15 PM

[…] postări despre bursă:Acțiuuuni cumpăăăăărDespre investiţiile la BursăInvestiţiile la bursă sau cum să îţi faci propriul fond de pensiiInvestiţiile la bursă – […]

» Investiţiile la bursă sau cum să îţi faci propriul fond de pensii · 13 ianuarie 2021 la 3:45 PM

[…] pensii prea mici ci să fac ceva în acest sensul creşterii veniturilor. Pentru asta am ales să investesc la Bursă. Consider că este un vehicul financiar care îmi asigură un profit peste rata inflaţiei şi asta […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar