Cea mai simplă rețetă de pate de ficat:

Pentru 250 g ficat de porc sau de pasăre (puteți amesteca ficat de pasăre și ficat de porc), 500 g slănină grasă proaspătă, sare, piper, amidon, 1 ou, 1 ceapă. • Gătit: 1 oră 30 minute.

Tăiaţi câteva felii subţiri de slănină pentru a tapeta vasul de Yena.

Tocaţi ficatul și restul de slănină în același timp cu ceapa. Amestecați bine toată această compoziţie, adăugați 1 linguriţă de amidon și 1 ou întreg, sare şi piper după gust.

După ce aţi amestecat bine răsturnaţi în vasul de Yena. Puneţi deasupra câteva fâșii de slănină. Puneți capacul şi puneți vasul într-un recipient cu apă și coaceți la foc mediu. Aveți grijă să folosiţi un vas destul de adânc și să nu îl umpleți, deoarece grăsimea crește atunci când este gătită și se poate răspândi în cuptor. Observați gătirea pateului introducând lama unui cuțit în el: dacă lama iese curată, fără urmă de sânge, pateul este gătit. Se lasă să se răcească cel puțin 24 de ore, de preferință într-un loc răcoros.

Reţeta este luată din cartea La Cuisine Familiale, ediţia 1977, pag. 109.

Pate de ficat

P.S. Aceasta este una dintre mâncărurile copilăriei mele. Iese mult mai gustos dacă folosiţi slănină afumată. Dacă nu vă împăcaţi foarte bine cu grăsimea puteţi folosi cantităţi egale de ficat şi slănină şi rezultatul îl vedeţi în poză (eu am folosit ficat de pasăre).


camaramotului.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

1 comentariu

Ficăței de curcan la cuptor - Lutyk · 12 martie 2021 la 5:57 PM

[…] că merge foarte bine şi cu ficăţei de pui, dar eu am căutat reţete pentru ficăței de curcan pentru că asta aveam în […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar