Juma’ de an de alergatura

Haloween night run

Haloween night run

Au trecut sase luni de cand am inceput sa alerg. Jumătate de an. Pare putin dar si al naibii de mult cand ma gandesc la tot ce sa întâmplat în această perioadă.
Am alergat în tot acest timp 254 km. Am pornit de la mai puţin de 250 de metri după care eram leşinat de oboseală şi leoarcă de transpiraţie şi am ajuns să alerg 2 km fără ca măcar să transpir.
Am participat la câteva concursuri, mai puţine decât aş fi vrut, dar aşa a fost să fie. Mi-aş fi dorit ca la data la care scriu aceste rânduri să fi alergat deja primul meu maraton dar nu am putut. Am explicat, deja, de ce nu. Peste 10 zile o să se desfăşoare Băneasa Trail Race, un alt concurs la care aş fi vrut să particip dar taman pe 15 când are loc fac parastasul/pomana de 6 săptămâni pentru tatăl meu aşa că mă văd nevoit să zic pas.
Acum mi-am stabilit ca obiectiv Maratonul International Cluj din 21 aprilie sau Maratonul de la Madrid din 28 aprilie 2013. Sincer, aş prefera varianta nr. 2 dar totul depinde de bani pentru că Madridul presupune pe lângă o taxă mult mai mare, aproape dublă, şi cheltuieli cu transportul. Oricum ar fi, la sfarsitul lunii aprilie voi fi fericitul finisher al primului meu maraton. Am pornit un nou program de antrenament pe My ASICS, şi am pornit din nou cu alergările uşoare de 2 km. Practic, am luat totul de la 0. Sau, aproape de la 0, pentru ca acum primele alergari le-am făcut fără să mai alternez alergarea cu mersul aşa cum scrie şi în program şi cum făceam în urmă cu 6 luni.
Deşi nu face parte din programul de antrenament intenţionez, dacă îmi găsesc echipă şi dacă am bani, ca pe 27 ianuarie să particip la Semimaratonul Gerar.

Cu putin timp inainte de a incepe alergarea aveam 113 kg. M-am cantarit si in prima zi de alergatura si aveam 111,3. Acum am ajuns la 102 şi lupta cu şuncile continuă.

sursa foto: Nike Running Romania

Facebook Comments

14 thoughts on “Juma’ de an de alergatura

 1. Adrian

  decembrie 5, 2012 at 9:34pm

  Felicitari pentru alegerea unui stil de viata sanatos. E mare lucru sa constientizezi nevoia de miscare si sa infrunti sedentarismul.

  Nu te grabi cu alergarea primului maraton. Toate vin la timpul lor. Fii rabdator cu tine, participa la concursuri ce presupun alergare mai scurta (max. 30 km), altfel risti sa traiesti lucruri nedorite de niciun alergator…

  Succes!

  • Lutyk

   decembrie 6, 2012 at 12:01pm

   Multumesc.
   Daca ma grabeam cu primul maraton probabil ca as fi alergat sambata, 1 decembrie, la Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc. Dar am preferat sa aman aceasta experienta cel mai probabil pana in primavara cand voi fi mult mai bine pregatit. Intre timp, asa cum spuneam si in articol sper sa alerg si semimaratonul Gerar.

 2. Anka

  decembrie 5, 2012 at 9:36pm

  BRAVOS!! Eu am făcut 13 luni de când alerg. 1.200 km alergați, 13 concursuri de alergare, din care 3 maratoane montane full (Eco, Cindrel și Ciucaș) și unul pe asfalt (MIB). Cel mai greu a fost MIB, pentru că nu-mi place să alerg pe asfalt, trail-ul mi se pare mult mai provocator și ușor și frumos. Am îmcercat programul cu Asics, dar nu m-am putut tine de el. Alergarea deschide noi orizonturi. Tot inainte!

 3. Riad

  decembrie 5, 2012 at 9:41pm

  bravo si multa bafta si motivitia mai ales la antrenamente!

 4. Viorel

  decembrie 5, 2012 at 9:51pm

  Spor la antrenamente! Eu am alergat primul maraton dupa vreun an jumate de cand m-am apucat de alergat, ia-o usor, precaut, da intai kilogramele in plus jos, alearga si cel putin un semi inainte si o sa fie mult mai simplu!

  • Lutyk

   decembrie 6, 2012 at 12:06pm

   Multumesc. Cu ajutorul alergarii, kilogramele in plus pleaca ele singure. Nu trebuie sa le dau eu jos 😉 In 6 luni am scapat de aproape 10 kg. Sper sa gasesc echipa sa alerg la Gerar pe 27 ianuarie. Sau poate introduc si posibilitatea de a alerga singur. 😀

 5. Cristian

  decembrie 5, 2012 at 10:28pm

  Felicitari… si continua… Eu am inceput cu 117kg acum am 78. Am inceput sa alerg 3.5k acum alerg aproximativ 300k pe luna…. si nu mai am nici 20 de ani Important este sa-ti gasesti o motivatie 🙂

  • Lutyk

   decembrie 6, 2012 at 12:08pm

   Merci. Felicitari si tie.
   Ehee! 20 de ani nu mai am nici eu de multa vreme.

 6. Florin Chindea

  decembrie 5, 2012 at 10:51pm

  Bravo pentru decizie! Asta e tot ce contează, să-ţi doreşti cu adevărat ceva. Restul vine de la sine! 😉 Spor în continuare!

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.