Marţi 28.08.2012 După marşul de duminică seara încă am febră musculară.

Miercuri 29.08.2012 Am schimbat calimera. Aşa cum spuneam zilele trecute ajunsesem să am emoţii înainte de alergare. Şi aseară am decis să nu mă mai las stresat de program, de distanţe şi ritm. Am ieşit să alerg de plăcere, atât cât pot. Am alergat aproape 2 km până când a apărut o durere la piciorul drept, pe tibie. Probabil o reminescenţă a febrei musculare din zilele trecute. Dar în rest a fost bine. Fără alte dureri, fără stres. În loc să fiu supărat că nu am alergat cei 8 km din program prefer să mă bucur pentru cei 2 km pe care am reuşit să-i fac. Şi mă simt excelent.

Vineri 31.08.2012 4 km. Jumătate din distanţa programată dar m-am simţit excelent.

Duminică 02.09.2012 Am fost în Herăstrău să alerg cei 16 km de astăzi. Dacă în parcul Floreasca îmi e uşor să apreciez cât am alergat aici nu ştiu cât a fost alergare şi cât mers. A fost frumos şi interesant să văd cum apar mereu alţi alergători şi cum pe măsură ce trece timpul sunt din ce în ce mai multe persoane în parc: unele ieşite la alergare, altele la o plimbare în jurul lacului. Peste 2 săptămâni când voi avea iar de alergat această distanţă voi merge iar acolo. Am o dilemă. Dacă alerg în ritmul în care mă simt bine (cca. 7,30 min/km) după aprox. 3 km apar durerile abdominale. Adică eu îmi propun să alerg încet dar alerg la viteza asta. Nu cred că aş putea să menţin o conversaţie în timpul alergării în primul rând pentru că sunt prea atent la respiraţie dar mă simt OK. Pentru a termina maratonul în 5 ore şi 13 minute ar trebui să alerg cei 42 de km la această viteză de 7:30 min/km. Dacă încetinesc pot alerga puţin mai mult, cam 4 km, până apar durerile abdominale la care se adaugă unele extrem de puternice la gambe. Plus că mi se pare foarte plictisitor. Voi cu ce viteză mă sfătuiţi să alerg?

Şi ca de obicei la final rezultatele după încă o săptămână de sport:
kg: 107,8 (de la 108,5 săptămâna trecută şi 111,3 la început)
max. km alergaţi fără pauză: 4 (de la 4 km săptămâna trecută şi mai puţin de 500 m la început) timpii îi găsiţi ca de obicei pe My ASICS

Notă: Chiar dacă îl public săptămânal, scriu în acest jurnal de alergătură în fiecare zi în care alerg sau a doua zi de dimineaţă. Din acest motiv e posibil ca unele formulări să pară ciudate din punct de vedere temporal.

sursă foto: reclaimingjames.blogspot.ro

decathlon.ro

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

2 comentarii

corneliusNo Gravatar · 4 septembrie 2012 la 4:44 PM

Un Sfat nu te duce la alergat dupa ce mananci sa ai o pauza de cel putin o ora,si te tot cam atat dupa ce termini..(am facut asta dupa cursa de 16k)si am citi ca nu este bn sa mananci ca spartul (o sa simnti nevoia). Am facut greseala sa mananc un baton proteic si banane cu 10min si sa ma pun la alergat n-am putut m mult de 1km din cauza crapelor si durerilor de stomoc,zici ca s-a incordat si a ramas asa.Legat de viteza.aleara in peaceul in care te simnti bn. Cauta si informati supliumentare pe net. Cheears! cornelius.

    LutykNo Gravatar · 4 septembrie 2012 la 4:49 PM

    Multmam de vizita si comentariu.
    Mananc la 19-20 si alerg pe la ora 23. Cand alergam dimineata beam un iaurt de baut (de preferat activia cu fructe) inainte de a iesi din casa.

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar