Rezistenta la schimbare

În urmă cu ceva timp guvernul Ungureanu (parcă) schimba programul de lucru al bugetarilor de la guvern, ministere şi deconcentrate, obligându-i să vină la muncă de la 8 la 16. Respectivii angajaţi s-au supărat foc, au făcut scandal, dar până la urmă s-au supus. După instalarea guvernului Ponta, una din primele măsuri a fost revenirea la vechiul program 9-17. Credeţi că bugetarii afectaţi de decizie au fost mulţumiţi? La naiba! Nu! De abia se obişnuiseră cu noul program.
Mai recent se făcea mare tam-tam cu papioane din cauză că o instituţie PUBLICĂ îşi schimba stăpânul. Mai exact Institutul Cultural Român (ICR) a fost trecut din subordinea Preşedintelui României, sub controlul Senatului României. Adică raportul anual de activitate este făcut către Senat în loc de Preşedinte, iar fondurile le primeşte tot de la cei cărora le raportează. Nu au avut loc disponibilizări, schimbări de conducere sau alte modificări. Ei, şi pentru asta se face miting cu capioane împotriva politizării instituţiei în discuţie. Şi de la această piesă de teatru pusă în scenă pe stradă în faţa ICR nu putea lipsi marele om de cultură, măreţul actor politic neînregimentat însă politiceneşte (pot să râd?), Mihai Răzvan Ungureanu însoţit de un alt mare actor de comedie politică T. Pale-ologu. Cât de stupid sa fii (ca să mă exprim elegant) să te duci tu, om politic, la un miting împotriva politizării. Ca să nu mai spun că în aceeaşi categorie trebuie incluşi şi acei manifestanţi, chipurile, din societatea civilă care în loc să-i alunge în şuturi pe politiceni indiferent de colatură i-au primit cu pupături în rândurile demonstranţilor. Vă mai aduceţi aminte cum erau primiţi politicenii, în urmă cu câteva luni, în Piaţa Universităţii?
După umila mea părere această instituţie nu are ce căuta nici la Administraţia Prezidenţială şi nici la Parlament ci ar trebui să fie un departament în cadrul Ministerului CULTURII.
Dar cum în România fiecare schimbare e sămânţă de scandal …

sursă foto: Azi vreau

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.