Care te fac un maraton?

Urmăresc de ceva vreme blogul lui Andrei Roşu şi nu de puţine ori m-am întrebat ce-ar fi dacă … Ce ar fi dacă aş începe şi eu să alerg şi, de ce nu, să particip şi eu la o şmecherie din asta de se face periodic prin Bucureşti şi îi zice MARATON. Am mai scris aici despre Andrei, aşa că nu mai intru acum în detalii.
Un alt blog pe care îl urmăresc de prin octombrie, de când am fost la un Lyoness Day şi unde a fost şi el invitat, e cel al lui Adrian Soare. Văzusem în reader de câteva zile titlul articolului dar abia acum mi-am făcut timp să îl citesc: Primul meu maraton. La o primă impresie, citind doar titlul, am crezut că tocmai a participat la un maraton.Dar, nu. In stilul caracteristic, el lansează o provocare şi invită pe toată lumea să participe la Maratonul Internaţional Bucureşti, care o să aibă loc pe 7 octombrie.
Tot din acelasi articol al lui Adrian Soare, am aflat ca există un site (My asics) unde cei care vor să participe la un maraton îşi pot face un program personalizat de antrenament în funcţie de mai mulţi parametri. Mi-am făcut şi eu cont şi deşi nu mă lasă să setez data limită 7 octombrie şi mă impinge pe 31 voi încerca să mă încadrez în timp. Cine vrea să îmi urmărească progresele găseşte profilul meu „acilea”.
În plus, pe lângă programul aista personalizat, începând de luni voi merge pe jos până la muncă şi înapoi acasă. Voi merge cu ratb-ul doar în dimineţile ploioase. La întoarcere nu mă deranjează pe mine câţiva stropi de ploaie.
DRACE! Chiar acum în timp ce scriu aceste rânduri, îmi dau seama că nu pot participa la maraton. În perioada 26 sept. – 8 oct. sunt la Barcelona. Am deja biletele luate. DAMN!
Rămâne în vigoare programul de pregătire, chiar dacă nu voi putea participa. Având în vedere că în acest moment, cu cele 111,5 kg ale mele, termin cu greu o tură de parc în Floreasca (0,5 km) tare sunt curios care o să fie situaţia în septembrie.

sursă foto: hotnews.ro

4 thoughts on “Care te fac un maraton?

 1. Barcelona, sosesc! | Elucubratii

  iunie 13, 2012 at 12:32pm

  […] de a mă întoarce. Şi, nu mai ştiu de ce, am zis că sunt la Barcelona. În mod sigur în septembrie-octombrie sunt la Barcelona. Am biletele de avion luate de prin ianuarie. Dar acum cei de la […]

 2. O lună de alergări | Elucubratii

  iulie 5, 2012 at 2:50pm

  […] alergări Posted on 04/07/2012 by Lutyk Mâine se face 1 lună de când m-am apucat de alergături. Conform My Asics, până acum am făcut aşa aşa: 25 de alergări în cca. 6 ore. Asta însemnă […]

 3. Olimpiada 2012 | Elucubratii

  august 16, 2012 at 12:58pm

  […] măcar o medalie de bronz. Anul asta am inceput sa alerg cu intentia declarata de a participa la maraton. Şi după ce am văzut cât e de greu să adaugi metru după metru şi kilometru după kilometru […]

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.