Reforma asigurarilor de sanatate

Trecand ieri prin piata Romană am vazut intamplator un anunt care suna cam asa: „Vrei sa castigi bani din reforma sanatatii?” si un numar de telefon. Eu stiam ca inca nu a aparut nici o lege care sa modifice regimul asigurarilor de sanatate si de pe urma inchiderilor de spitale de acu cateva luni nu cred ca se pot castiga bani. Asa ca am dat azi o cautare cu ajutorul tovarasului Goagăl. Si am dat peste o gramada de bloguri/site-uri care provaduiesc castigul de pe urma reformei in sanatate si fac analogia cu inscrierile pentru pensiile private obligatorii spunand ca si atunci s-au castigat multi bani. Nu stiu daca inaninte de campania pentru pensii din 2007 erau astfel de site-uri dar ce uita cele actuale sa mentioneze e ca in momentul inceperii campaniei daca vroiai sa fi broker era suficient sa te duci la oricare agentie sa spui ca vrei asta si intrai in sistem.

Aceste persoane promit acum castiguri colosale din inscrierile la asigurarile de sanatate private, inscrieri care vor incepe din martie 2012. Sunt unele bloguri care anuntau campania inca din 2008-2009. Totul ar fi OK daca … nu ar cere si bani pentru inscriere in retea.
De fapt banii cica sunt pentru pregatire/instructaj sau cum se spune mai modern trening, iar costurile nu sunt deloc mici. Cel mai mic tarif gasit a fost de 350 ron. Adica sa dau o gramajoara de bani ca sa fiu instruit in ce? Pentru ca pana nu apare o legislatie in acest domeniu nu exista produsul. In momentul de fata nu exista asigurari de sanatate private obligatorii. Exista doar un zvon ca se lucreaza la un proiect de lege care urmeaza sa fie apoi aprobat de guvern, trimis in parlament si daca este votat este trimis la presedinte pentru promulgare. Si daca Sefu e de acord atunci se publica in monitorul oficial si actul normativ intra astfel in vigoare. Apoi urmeaza ca firmele de asigurari care vor sa intre in joc sa puna la punct produsul, asigurarea aia obligatorie. Si abia la urma vom putea vorbi despre inscrieri si despre instructaje pe aceasta tema. Pana atunci e vorba doar de cai verzi pe pereti.
sursa foto

7 thoughts on “Reforma asigurarilor de sanatate

 1. asigurare rca

  octombrie 28, 2011 at 4:32pm

  foarte bun articolul, citesc cu placere toate postarile tale si sunt super
  keep up tha good work

  • Lutyk

   octombrie 31, 2011 at 10:48am

   Multumesc pentru vizita si comentariu. Te mai astept pe aici.

  • Lutyk

   decembrie 19, 2011 at 2:29pm

   Multam de vizita si comentariu.
   Se vor gasi intotdeauna fraieri si profitori pentru orice.

 2. Marian Fenechiu

  decembrie 19, 2011 at 10:14pm

  Problema apare atunci cand ai un produs chiar folositor, chiar daca este prioritatea tuturor oamenilor:SANATATEA Mai multe gasesti pe http://www.medaliat.ro
  Daca vrei sa aderi spune-mi , pentru a-ti furniza codul de inscriere.

 3. Locuri de munca

  februarie 20, 2012 at 6:46pm

  Ai foarte mare dreptate. Si eu am fost tepuit de o firma de brokeraj la reform locuintelor. Exact aceeasi poveste. Iti scoteau ochii cu castigurile din 2007 la reforma pensiilor, etc. Dupa ce am platit 150 lei taxa de inscriere, erau diverse intalniri si vorbeam despre proiect. Cand a intrat legea in vigoare, s-a dat 1 Euro/ polita incheiata. Practic nici nu a meritat sa te complici ( sa cauti clienti, sa le explici, sa achiti taxa pe urma sa-i aduci in 48 ore la firma). Evident au lasat-o balta majoritatea celor inscrisi. Iar peste aprox 4 luni, am fost sunat ca firma s-a inchis si daca doresc sa ma mut la alta firma. Evident raspunsul a fost unul negativ.

 4. Dan

  aprilie 18, 2012 at 6:57pm

  Chiar astazi am vorbit cu un broker de asigurari si se pare ca pana in 2013 nu exista nicio sansa sa apara legea.

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.