Fuga piramidala


De cand cu Caritasul si cu FNI toata lumea fuge de sistemele piramidale ca dracu de tamaie. Mai mult decat atat multa lume confunda sistemele MLM (Multi Level Marketing) cu jocurile piramidale. De cand cu scandalurile amintite romanul „sufla si in iaurt” si spune ca tot ce e piramidal e rau. Pai daca tot ce e piramidal e rau inseaman ca insasi omenirea e rea pentru ca:
1. daca ne luam dupa biblie, mai a fost dumnezeu, apoi Adam si Eva, apoi copiii etc si uite asa am pus de o piramida.
2. dupa teoriile evolutioniste, la inceput a fost bacteria care a evoluat si din ea au aparut toate speciile. Si uite inca model de sistem piramidal. Unele specii continua si se dezvolta si in zile noastre. Altele au disparut. Si din cateva maimute au aparut oamenii care sunt acum 7 miliarde.
3. daca luam in considerare teoriile cu extraterestrii tot la piramida ajungi pentru ca de la cativa martieni am ajuns asa cum spuneam 7 miliarde.
Asta da evolutie a unui sistem piramidal.
Si nu e singurul exemplu.
Societatea omeneasca e facuta din multe piramide mai mici sua mai mari, alaturate sau aflate una intr-alta. Intr-o companie, presedintele castiga mai mult decat directorii, directorii mai mult decat sefiid e departamente care la randul lor au un venit mai mare decat muncitorii de rand. Deci un sistem piramidal. Asa cum rezulta si din poza de mai jos si atunci cand te duci la magazin participi la un sistem piramidal. Biserica, statul, sunt tot sisteme piramidale. Daca priviti atenti in jur o sa vedeti multe alte astfel de sisteme. Si atunci de unde aceasta frica si aceasta fuga de sisteme piramidale?

Sursa: foto 1, foto 2

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.