In urma cu aproape un an descopeream pe un site cum a fost copiat un post de-al meu de pe blog fara a fi citata sursa.
Acum am descoperit copierea unei poze postate de mine aici: https://www.lutyk.ro/2009/06/automatica/. Asta e un post pus de mine pe vechea adresa a blogului: vlutic.blogspot.com. Cei care au copiat-o au facut si un decupaj ca sa nu se mai vada data cand a fost facuta. Dar la o privire atenta se vede ca e aceeasi imagine.
Cei care folosesc aceasta poza sunt cei de la 24Fun in acest post: http://bucuresti.24fun.ro/locatii/hala_automatica-7485.html. Nu stiu daca ei sunt cei care au ciordit imaginea sau e doar preluata din alta parte. Le-am trimis un mail directorului Alex Sandulescu si redactorului sef Aneta Plesa la adresele aflate in pagina de contact. Sunt curios daca voi primi vre-un raspuns.

In urma cu ceva vreme cdmitroi ma certa pe feisbuc ca pun watermark pe o poza cu Cabana Boloboci inainte de modificare si zicea el ca cine sa-mi fure mie poza aia veche cu cabana? Pai noi traim in Romania si aici se fura orice, oricand si oricat. Pai daca fura ei poze cu ruinele Automaticii unde e usor de ajuns si inca arata cam la fel ca in poza cu pricina de ce nu ar fura si poze cu cabane ca doar pana acolo e mai greu de ajuns si unde mai pui ca Bolbociul a suferit si un facelift. Nu mai arata de mult ca in poza.

Later Edit: Ulterior am mai gasit poza pe un site doar ca e intoarsa in oglinda: http://www.manager.ro/articole/imobiliare/hala-ford-se-inalta-cu-25-de-etaje-pe-calea-floreasca-8686.html. O sa le scriu si lor sa vad daca raspund.

UPDATE 26.05.2011 Am primit raspuns de la 24fun.ro:

Salut Vlad,
Am primit mailul tau referitor la fotografia de la Automatica.
Am eliminat fotografia de pe site si ne cerem scuze pentru incident si te asiguram ca aceasta practica nu este una comuna la 24FUN.ro.
Multumesc mult,
D I

Am verificat si fotografia a fost scoasa de acolo.

UPDATE 30.05.2011 Cei de la manager.ro nu au binevoit sa raspunda la mail. Insa dupa ce am lasat azi un comentariu la articolul respectiv au schimbat poza si au sters si comentariul.


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

3 comentarii

cdmitroiNo Gravatar · 31 mai 2011 la 12:40 PM

Tu iti pierzi timpul cautand cine iti fura pozele :P. Daca vrei sa nu mai ai probleme cu asta, fa un site si scoatele la mezat pe toate. Sunt perfect in acord cu dorinta ta, aceea de a notifica sursa pozei, numai ca iti faceau reclama si nu aveau cum sa ia bani de la tine si de frica ca le cereai matale drepturi de hautor. Legal nu prea ai cum sa ceri drepturi de hautor atata timp cat nu le-ai inregistrat. Pune mana si le inregistreaza si sa vezi cum nu mai ia nimeni fara acordul dumitale. aci e un iecsemplu http://www.ecopyright.ro/ 😉

    LutykNo Gravatar · 31 mai 2011 la 12:55 PM

    Eu nu am cautat sa vad cine imi ciordeste pozele. Am cautat informatii noi despre Automatica. Si am dat de poze

Lutyk · 25 mai 2011 la 10:50 AM

24Fun incalca drepturile de autor http://t.co/PXxRVXn via @AddToAny

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar