Mi-a fost dor de o plimbare

Aşa cum spuneam am fost în acest uichend la munte. Şi pe lângă beuta de sâmbătă seara am avut ocazia să mai faci şi nişte mici plimbări pe poteci de munte. Mai întâi, sâmbătă dimineaţă, am mers la cascada Urlătoarea:

Apoi, dumincă, înainte de întoarcerea acasă am făcut o vizită şi la Canionul 7 Scări din Masivul Piatra Mare. Dacă pe drumul spre Urlătoarea nu era foarte multă lume, în schimb aici era plin de turişti, în special copii. Şi majoritatea vorbeau ungureşte. Aglomeraţie mare monşer sau cum se spunea cândva în vremuri străvechi pe munte: s-a spart comnducta. Având în vedere şi luând în considerare cele spuse anterior nu am mai stat la coadă să urcăm şi scara cea mare ci ne-am mulţumit doar cu primele două

În drumul spre cascada Urlătoarea am întâlnit doi oameni care, la o vârstă la care alţii stau şi îşi plâng de milă, urcau molcom spre cascadă. Oare noi, dacă vom ajunge la venerabila lor vârstă, o să mai fim în stare să urcăm pe cărarea muntelui? Jos pălăria stimată Doamnă şi stimate Domn. Respectele mele.

9 thoughts on “Mi-a fost dor de o plimbare

 1. cdmitroi

  noiembrie 10, 2010 at 12:54pm

  …………si ce daca vorbeau ungureste, te simti in plus? hai ca m-ai suparat ;)).

  • Lutyk

   noiembrie 10, 2010 at 1:00pm

   Nu mă simţeam în plus. Din contră. Mă bucuram că mai e pe acolo şi câte un român rătăcit, aşa ca mine. 😀

 2. Paula

  noiembrie 10, 2010 at 5:31pm

  In ce stadiu mai sunt scarile de la masivul 7 scari?
  Da, si noi ne intrbam adesea unde si cum vom fi cand vom fi la pensie? Vom fi activi? Procentual, vom fi mai multi activi la varsta senectutii, noi cei tineri azi, decat cei din generatiile in varsta?

 3. plopu'

  noiembrie 10, 2010 at 11:16pm

  Frate….ungurii au manele ? sunt tare curios, cum o canta copilul minunat in ungureste ?
  si salamul e ghiudem” ?….bine ca mai apreciaza cineva muntii nostrii, ca lumea buna se duce la greci si la bulgari, sa caute munti….bvo.

 4. Diana

  noiembrie 12, 2010 at 1:56am

  Mersi că îmi faci în ciudă că n-am mai fost de mult timp la munte.

  Frumoase locuri…

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.