Parcare sub coada calului

Loc de parcare? Sub coada calului!

Se tot vorbeşte în ultima vreme de parcarea ce urmează să se facă sub statuile de la Universitate. Principala (dacă nu chiar singura) problemă ridicată de criticii acestei lucrăi este reprezentată de mutarea statuilor şi riscul ca acestea să se strice.
Eu nu prea văd rostul ei. Chiar dacă în zonă e un calvar să găseşti locuri de parcare la suprafaţă există în apropiere, la Inter, o parcare subterană unde rar vezi pe cineva intrând sau ieşind. Şi în afară de asta între Universitate şi Romană în spaţiul dintre metrou şi carosabil există un tunel betonat care ar putea fi amenajat ca parcare şi care ar putea deservi ambele zone.
Textul de mai jos e preluat de pe forumul metrouusor.com:
Ştiaţi că există un tunel de 2,5 kilometri lungime nefolosit, în centru?
Deasupra tunelului de metrou care leagă Piaţa Universităţii de Piaţa Victoriei, mai precis între metrou şi calea rutieră, există o casetă betonată, înaltă de 4 metri, lată de 30 de metri şi lungă de 2.500 de metri. Spaţiul e curat şi ar putea fi transformat în parcare subterană. A existat o intenţie în acest sens, în anii ’90, propunerea fiind înaintată de viceprimarul general de la acea vreme, Paul Popovăţ. Totul a rămas în coadă de peşte, deşi prin amenajarea acestui tunel imens s-ar rezolva simplu problema parcărilor din centru.

sursa foto: rosenblumtv.com

3 thoughts on “Parcare sub coada calului

  1. Mitrea Catalin

    septembrie 10, 2010 at 9:36am

    Pai ma :)) cum sa faca parcare dintr-un tunel gata facut? Nu-ti dai seama ca procentele si comisioanele sunt mult prea mici? Gandeste-te cat comision se haleste numai de la mutatul statuilor.
    Daca te duci oricunde in tara si vrei sa faci ceva bun, nu stiu, orice iti trece prin cap, sa zicem o scoala, crezi ca gata te duci si o faci? Intai ai o discutie cu primarul si daca lui nu-i pica nimic, la pariu ca nu faci scoala aia in satul ala?

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.