Breaza (2)

După ce din varii motive a trebuit sa declinăm chemarea lui Cătălin în Plaiul Foii sâmbătă dimineaţă am plecat la Breaza. După ce am mâncat şi am tras un pui de somn am ieşit în parc. Frumos amenajat locul de joacă însă spre surprinderea noastră intrarea copiilor se facea contra cost 5 lei de copil de luni până vineri şi 10 lei sâmbăta şi duminica.
Duminică dimineaţa, înainte de a pleca înapoi spre casă, am făcut o plimbare până la Crucea de pe Gurga. Aşa cum spuneam şi aici nu există nici un indicator în Breaza care să îndrume turiştii către acest monument. În spatele bisericii din Breaza de jos se află un monument dedicat eroilor. De la acest monument drumul de bifurcă dar pe ambele părţi se poate ajunge la cruce. Dacă mergeţi în dreapta (drum recomandat) ţineţi drept până la intersecţia cu str. Gurga. Dacă sunteţi cu maşina e recomandat să o lăsaţi aici, asta dacă nu a rămas la biserică. Faceţi stânga pe această stradă şi mergeţi pe ea până în capăt. Aici drumul continuă cu o potecă nemarcată (căci altfel cum am putea să mai facem explorări în grădina carpatină :D). După ce se termină gardul care mărgineşte poteca, pe partea sângă o să vedeţi o potecă mai mică. Dacă o rataţi vor mai fi încă două mai încolo şi toate 3 se vor reuni ceva mai sus. De la intrarea pe aceste potecuţe urcuşul devine destul de abrupt până sus unde o să ieşiţi pe un mic platou în stânga crucii.
Dacă de la monument faceţi stânga urmăriţi indicatoarele spre pensiunea Floarea. De acolo mai mergeţi puţin pe strada respectivă şi în curba care se face la stânga o să vedeţi o potecă care urcă în dreapta. Pe aici urcuşul e mai puţin abrupt cu unele mici excepţii, dar poteca nu prea este folosită iar cătina şi rugurile de mure şi zmeură pot dăuna integrităţii pielii. Iar în unele locuri tufele sunt atât de îmbârligate şi de lăsate încât e nevoie să folosiţi mersul piticului. Această potecă vă va scoate pe acelaşi mic platou pe care se află crucea dar în dreapta ei.

8 thoughts on “Breaza (2)

 1. Nimeni

  august 2, 2010 at 1:06pm

  Si cum te-a surprins, Cotica? Intrarea in Bucuresti, la un astfel de loc, cat e? 5 lei ora, poate… Nu 5 lei pe zi lumina!

  • Lutyk

   august 2, 2010 at 1:11pm

   În Bucureşti majoritatea locurilor de joacă din parcuri sunt gratuite. În Breaza nu ştiu să existe şi alt loc de joacă unde să poată merge cei mici.

 2. Nimeni

  august 2, 2010 at 4:20pm

  Zi-mi-l si mie p-ala gratuit cu tobogane umflate cu heliu. Io zau, nu stiu. Si in Campina, de asemenea, e unul cu aceleasi preturi; am fost eu in el.

  • Lutyk

   august 2, 2010 at 4:50pm

   Eu ma refer la locuri de joaca in general. Si toboganele alea nu sunt cu heliu. In spatele lor e un aparat care baga tot timpul aer (cald?).

 3. george

  iunie 1, 2011 at 9:06pm

  daca te referi la parcul de langa terenul de fotbal , partea cu locurile de joaca e concesionat de o firma privata. au prin tot judetul jucarii din astea. bafta

 4. Magneto | Elucubratii

  decembrie 15, 2011 at 10:43am

  […] ori si de fiecare data ziceam ca ma opresc data viitoare. De data asta la ultima vizita la Breaza am facut un drum special la acest muzeu. Locuri pe unde am fost si de unde nu am magneti sunt o […]

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.