BreazaÎmi aduc aminte, că atunci când eram copil, principalul obiectiv turistic al oraşului era Liceul Militar. Mulţi dintre turiştii de atunci se duceau să se pozeze cu poarta liceului. Nici atunci şi nici acum nu exista in oras un indicator care sa te îndrume să iei poteca spre cruce. Deşi această cruce de pe Gurga are aceeaşi semnificaţie ca şi cea de pe Caraiman. Un monument ridicat în cinstea eroilor neamului, a celor care şi-au jertfit viaţa pe câmpul de luptă. Chiar dacă în ultimii ani monumentul a fost renovat şi luminat pe timpul nopţii e păcat că nu e mai bine pus în valoare de către autorităţile locale din Breaza. Aceleaşi autorităţi care au găsit fonduri să-şi facă un sediu uriaş, li care au găsit de cuviinţă să îi răspundă unui brezean că dacă e nemulţumit n-are decât să se mute pe coasta de azur.
Şi dacă spre Gurga nu e nici un indicator, în schimb e plin oraşul de mijloace de îndrumarecătre clubul de golf Lac de Verde care se pare că a devenit noul obiectiv turistic local. Dacă întrebi pe cineva ce e de văzut în Breaza te va indruma acolo, unde dacă ai „noroc” poţi avea onoarea oroarea să-l vezi pe Piticul Minune cum face Vijelie cu Salam de Bursuc.
Daca staţi mai mult prin Breaza puteţi face o plimbare pe celălalt deal care încorsetează Valea Prahovei, Sinoiu. Treceţi mai întâi prin Cornu pentru ai număra ouălele lui Bombonel Năstase, continuând apoi urcuşul până pe vârful dealului. Panorama asupra Brezei, străjuită de crucea de pe Gurga e superbă.
Şi ca să fac şi puţină reclamă am mâncat, iar, o foarte bună pizza la complexul de lângă piaţa veche. Au şi alte preparate la fel de bune aşa că dacă treceţi prin Breaza nu ezitaţi să intraţi la G Club.

Sursă foto: ro.wikipedia.org


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

4 comentarii

Vlad Lutic · 2 august 2010 la 6:33 AM

RT @Lutyk: Breaza http://bit.ly/awweSA

» Jurnal de alergatura 12 · 27 august 2012 la 10:18 AM

[…] 26.08.2012 Sâmbătă am fost la Breaza şi nu am ratat ocazia de a face o mică plimbare până la Crucea de pe Gurga. Toate bune si frumoase, doar ca după aceasta plimbare de sâmbătă seară am avut o uşoară […]

Breaza (2) | Elucubratii · 2 august 2010 la 12:26 PM

[…] a pleca înapoi spre casă, am făcut o plimbare până la Crucea de pe Gurga. Aşa cum spuneam şi aici nu există nici un indicator în Breaza care să îndrume turiştii către acest monument. În […]

Lutyk · 2 august 2010 la 6:33 AM

RT @Lutyk: Breaza http://bit.ly/awweSA

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar