La zăpadă
Au venit căldurile şi unora dintre voi cred că deja le e dor de zăpada de astă iarnă. Chiar dacă atunci înjurau. Astă iarnă când toată lumea se dădea de ceasul morţii să comenteze despre deszăpezire nu prea m-am băgat dar uite că revin acum.
Nu e vorba de curăţirea străzilor ci a trotuarelor. Mă enervează cei care spun (în general primarii şi angajaţii primăriilor) că e treaba noastră a cetăţenilor să curăţăm trotuarele. Ultima oară când m-am interesat trotuarele făceau parte din domeniul public. Şi cred că aşa e şi acum. Dacă e domeniu privat nu vine garda să-mi ridice mşina când o las pe trotuar.
Şi nu ar veni cei de la administraţia drumurilor să mă amendeze dacă vreau să repar trotuarul pe banii mei. Fiind domeniu public curăţarea lui de gunoi sau de zăpadă trebuie să revină firmelor specializate. Că eu ies şi curăţ zăpada de lângă maşină e pentru mă grăbesc să plec şi nu am timp să aştept până vine cineva să cureţe. La ţară lumea curăţă trotuarele din faţa casei nu pentru că ar fi obligată ci pentru că vor să arate că sunt gospodari şi le e frică să nu fie bârfiţi în sat că sunt leneşi. Şi tot ei vara mătură trotuarele din aceleaşi motive. Dar asta nu înseamnă că asta nu e treaba gunoierilor care rămân astfel, parţial, fără obiectul muncii.
În curând ne vor obliga să ieşim să curăţăm şi carosabilul atât în localitate cât şi în afara ei. Sau să dăm la mătură prin oraş şi pe câmp. De ce să plătească ei milioane de euro din bugetul primăriei la firmele de salubritate când o putem face noi voluntari. Sau poate se desfiinţează ghenele de gunoi şi tomberoanele şi o să fim obligaţi să ne ducem singuri lăturile la gropă.
top-shop.ro%20

Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

1 comentariu

Baneasa trail race - Vlad Robert Lutic · 8 mai 2021 la 1:57 PM

[…] 14 decembrie se deschide sezonul de iarnă 2013/2014 cu o cursă de alergare prin pădurea Băneasa.Asociaţia Trăiesc Sănătos organizează […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar