Piaţa Romană …

Puţini ştiu că bucata din Bulevardul Dacia dintre Piaţa Romană şi Mircea Vulcănescu (şi asta se numea altfel atunci dar nu mai ştiu cum) se numea Prelungirea Dacia. Şi mai puţini ştiu, sau unii poate îşi aduc aminte ca acestă stradă în popor mai era numită şi Bulevardul Celor Două Closete. De ce? Pentru şi la un capăt şi la celălat exita un WC public. Nu ştiu cel din intersecţia Dacia/Vulcănescu/Griviţei în ce stadiu mai e dar după răzmeriţa din ’89 amândouă au fost închise. Văd însă ca la cel din Romană au scos gardul de metal care îl împrejmuia şi l-au zugrăvit. Să însemne oare că îi dau drumu sau că acolo se deschide un club de fiţe? Că tot e la modă să se facă baruri în fostele private publice.

Vorbeam acu’ ceva vreme de lupoaică că e cam plimbăreaţă. Trecând prin Romană am înţeles de ce a plecat săraca căţeluşă. O orbea lumina. Cum care lumină? Păi a pus Op(ă)rescu ceasuri cu auăleu în piaţă şi goldeanu’ reflecta razele soarelui direct în ochişorii bietului animal. Plus că cei care intrau in piaţă cu maşina de pe Ana Ipătescu Lascăr Catargiu nu puteau vedea cât e ora pe frumosul orologiu. De parcă merg cu căruţa şi nu au ceas pe bord. Aşa că lupoaica şi-a luat lumea în cap şi a plecat pe Lipscani, tot cu ţăţele la vedere, poate produce şi ea ceva: 1-2 graffiti, nişte plozi coloraţi care să cerşească la picioarele ei etc.

About Lutyk

Pusca si cureaua lata, Ce sedentar eram odata! :)
This entry was posted in Romania and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Piaţa Romană …

 1. artistu says:

  * Bd celor 2 WC-uri ma, nu closete! :)))
  * Lupoaicei cre ca i-ar fi stst bine acolo in parculetul de la Dorobanti, da' ce sa ii faci, fiecare regim de la Primarie cu stolul lui de pasarele si mai ales de pasarici! 😀

 2. Lutyk says:

  Artistule, eu il stiu de la ai mei de bd. celor 2 closete. Lupoaica cred că ar fi mulţumită cu orice loc doar să stea lolcului. sau măcar să îi facî un traseu să ştie şi ea ce şi cum. Luna asta în dorobanţi luna viitoare în romană etc. şi peste x luni se întoarce în dorobanţi şi o ia de la capăt.

 3. plopu' says:

  Vlade…zici tu ,dar stii ca , in spatele closetelor, este o vila luxoasa,era reprezentanta daewoo…ei bine pentru cine nu stie ,este casa memoriala..Veronica Micle…asta explica existenta wc. in trecut..

 4. Lutyk says:

  Te referi la cladirea in curtea careia se vede in poza o reclama cu Cyprus bank. Si sa inteleg ca WC-ul ala era WC-ul din fundu' curtii lui Veronica Micle? Pai atunci sa-l faca WC memorial. :)))

 5. plopu' says:

  exact aia…am fost in ea…sifilisul zburda in aer si dupa atatia ani….

 6. LiaLia says:

  Hihi, și eu tot de 2 wc-uri îl știu 😀 Și la cât de bine arată zona veche, la cât de frumos s-au eliberat străduțele și s-au astupat gropile, exact Lupoaica lipsea :)))

 7. Lutyk says:

  Cred ca lupoaica o sa devina noul loc de intalnire al aurolacilor din zona

 8. Pingback: Reforma asigurarilor de sanatate | Elucubratii

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?