Muzică şi muzichie

M-am pricopsitde la Artistu cu o leapşă muzicală aşa că purced la executare în două părţi. Prima, adică prezenta, „ie” cu menestreli români. Partea a doua pe care nu ştiu când o voi face va cuprinde doar cântători din străinezia.
În copilarie, să tot fi avut vreo 5-6 ani, veneau în faţa blocului doi ţigani (pe vremea aia erau ţigani, nu rromi, sâc) să stea la un pahar de vorbă cu gaşca din cartier. Şi nu veneau cu mâna goală: veneau cu ghitările. Două melodii mi-au rămas în minte încă de atunci. Una e Prinţişorul:

şi cealaltă e Mona:

„Anii au trecut şi timpul zboară” şi am ascultat multe genuri de muzică. De la muzică clasică până la muzică populară pe care nu de puţine ori o auzeam în parcul Floreasca sau Herăstrău când veneaeu cei de la TVR să facă „videoclipuri”. Dar în spiritul de frondă al adolescenţei m-am îndrăgostit de muzica rock. Pun mai jos cateva „bucăţi” care mi-au încântat inima de-a lungul anilor:


Vezi mai multe video din Muzica


Asculta mai multe audio Muzica


Asculta mai multe audio Muzica


Asculta mai multe audio Muzica


Asculta mai multe audio Divertisment


Asculta mai multe audio Muzica


Asculta mai multe audio Divertisment


Asculta mai multe audio Muzica


Asculta mai multe audio Blog

Unul din motivele atracţiei rockului erau versurile pe teme sociale. Dar cum acest gen muzical a devenit foarte comercial, cu versuri siropoase (vezi Holograf care de la „Banii vorbesc” a trecut la „Ti-am dat-o-n inel”) am început să ascult şi hip-hop:

Vezi mai multe din Hip Hop pe 220.ro

Mergând prin coclaurile munţilor am prins drag de muzica folk aşa că din această leapşă nu putea lipsi un cântec de munte. Aşa că puteţi asculta mai jos Imnul Bucegilor:


Asculta mai multe audio Muzica

Leapşa asta merge mai departe la CDMitroi, Plopu’, Sorina, Boierul Mihai, Di, vulpiţa Lia, Dora, Lia din Ţara lui Aiurea şi la oricine mai doreşte şi pohteşte

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.