Invitatie la dezastru

De fiecare data cand e un cutremur undeva si incep interminabilele discutii despre mare zdruncinatura ce va sa vina si pe la noi se aduce vorba si despre blocurile cu bulinuta rosie si de cum nu face primaria nimic. In afara acesto cladiri sunt numeroase altele care sunt parasite si risca oricand sa cada. Si aici avem doua tipuri de cladiri. Unele aflate in curti si retrase fata de strada si care in caz de prabusire ar pune in pericol doar viata celor cativa aurolaci care eventual isi au adapostul acolo. A 2-a categorie de cladiri abandonate sunt cele aflate chiar la strada si care pe langa viata drogatilor mai pun in pericol si viata trecatorilor care au ghinionul sa se afle in zona la momentul prabusirii. Pe langa multe dintre ele trecem zilnic, dar ne-am obisnuit atat de tare cu ele ca nici nu le mai bagam in seama. Iata trei dintre ele aflate pe calea Grivitei pe o distanta de cateva sute de metri.
Fostul Hotel Dunarea aflat la intersectia dintre Calea Grivitei si bulevardul Gheorghe Duca. E unul dintre primele lucruri pe care la vezi atunci cand ajungi in Bucuresti prin Gara de Nord:

Fostul Cinema Dacia aflat putin mai incolo pe Calea Grivitei langa agentia CFR:

Fostul Cinema Feroviar aflat la intersectia Caii Grivitei cu Buzesti.

Acestea sunt doar cateva dintre cladirile abandonate care impanzesc Bucurestiul. In privinta acestor edificii primaria si Op(a)rescu chiar pot face ceva. Daca ele apartin inca statului sau municipalitatii pot fi daramate iar pe locul lor sa se construiasca altceva, de exemplu blocuri ANL. Daca cladirile sau terenurile au fost retrocedate unor fosti proprietari sau vandute primaria ii poate amenda pe cei care detin respectivele spatii. Motive de amenda se gasesc: strica imaginea orasului, pun in pericol siguranta cetateanului etc.
 Si sa nu uit. Fostul Cinema Dacia pe langa invitatia din titlu ne mai lanseaza una prin sculpturile decorative aflate in partea superioara a cladirii: o invitatie la zoofilie :)) :

4 thoughts on “Invitatie la dezastru

 1. cdmitroi

  martie 11, 2010 at 11:23am

  frumos collage! cand am vazut foto cu cinema dacia m-am intrebat daca stii de scluptura zoofila, stii domne.Prin anii 80 au acoperit cu ipsos minunatia si in 2 saptamani a iesit iar la iveala:d

 2. Lutyk

  martie 11, 2010 at 11:33am

  ma bucur(esti) ca iti place! As fi interesant de aflat istoria acelei cladiri.

 3. plopu'

  aprilie 8, 2010 at 10:32am

  Lutyk…pot sa-ti spun …ca am intrat de curand in hotel Dunarea…senzational…nu este nevoie de cutremur..cred ca o masina de mare tonaj,care trece pe acolo….este ok…
  asta este tara mea…ca mine,ca noi…daramata..

 4. plopu'

  aprilie 8, 2010 at 10:38am

  Lutyk…am fost zilele trecute…in hotel Dunarea…mirific…sta sa cada omule…nu mai are acoperis…este macabru…

  arata ca noi…batran..

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.