Scrisoare catre actualii si viitorii politicieni

Vreau partide si politicieni care sa nu-si mai faca reclama doar in campania electorala. Sa comunice cu cetatenii tot timpul. Partidul(ele) de la guvernare sa explice oamenilor masurile luate sau cele care urmeaza sa fie luate. Iar politicienii din opozitie sa isi exprime punctual opinia. Si asta nu prin discutii si certuri sterile la TV. Asa cum in campanie pot trimite scrisori, pliante, SMS-uri, sa o faca si in perioada dintre alegeri.
Vreau partide de opozitie care sa-si desemneze un guvern din umbra, asa cum se intampla in Marea Britanie. Sa-si faca de acum echipa de guvernare si programul de guvernare pentru 2012. Iar cand se discuta despre agricultura, spre exemplu, sa nu mai vorbeasca toata lumea din partid despre asta ci doar cel desemnat ca viitor ministru al domeniului respectiv.
Vreau politicieni care sa-si respecte partenerii de dialog chiar daca au opinii diferite si sa nu se mai intrerupa si sa nu se mai injure.
Vreau partide care sa-si respecte doctinele!
Vreau sa se interzica turismul politic in sensul ca un parlamentar care isi da demisia sau este dat afara din partidul care la promovat in parlament sa isi piarda automat si fotoliul de parlamentar.
Vreau vot obligatoriu si fara liste si sectii speciale cel putin pe teritoriul Romaniei. Nu e complicat sa se faca o baza de date cu cnp-urile sau si mai simplu ar fi ca cei din comisia din sectie sa aiba acces la baza de date a celor de la evidenta persoanelor in genul accesului pe care lau primit de curand notarii pentru a verifica actele celor care vand/cumpara proprietati imobiliare. Si se mai poate face un sistem electronic de vot in cabinele din sectii. Intri in cabina, apesi pe ecran pe numele celui pe care il votezi si gata. Si atunci nu mai apar nici problemele cu voturi anulate iar rezultatele oficiale apar mult mai repede.

2 thoughts on “Scrisoare catre actualii si viitorii politicieni

 1. bogdanic

  decembrie 14, 2009 at 8:57pm

  Da! Si o poarta stelara! + un beam-up catre Enterprise.
  De fapt, nu te impiedica nimeni sa vrei. Numai ca nu se va face niciodata ce iti doresti tu. Pentru ca de furat fura si aia si aia. Nici aia care fura mai mult, nici cei care fura mai putin nu vor fi de acord. Nici cei care nu au furat. Pentru ca poate ajung la putere si n-o sa poata sa fure.

 2. ₤utic

  decembrie 15, 2009 at 10:36am

  de furat se fura peste tot! inclusiv in america sau in occident. Dar acolo se ciordeste mai pe sestache, nu asa in vazu lumii!

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.