Respectarea termenelor

Începand de la “meseriaşii” de cartier care pentru o lucrare care ar trebui să fie gata in 2-3 zile te ţin 2-3 saptamani si pana la firmele de constructii care au intarzieri mari la predarea locuinţelor sau a lucrarilor de infrastructură nimeni nu respectă termenele.
Exemple:
Pe 12 mai, Boc anunţa că pe 15 noiembrie centura de vest a Ploieştiului va fi gata. Duminică 22 noiembrie am trecut pe acolo şi încă se lucra.(http://www.realitatea.net/boc–centura-ploiestiului-va-fi-gata-la-15-noiembrie–pasajul-baneasa-va-fi-circulabil-la-1-decembrie_515816.html)
Pe 20 iulie podul Grozăveşti s-a închis pentru 2 luni pentru lucrări la minunatul pasaj Basarab. Au trecut mai bine de 4 luni şi încă nu au dat drumul la circulaţie(http://www.realitatea.net/podul-grozavesti-s-a-inchis–incepand-din-20-iulie–pentru-lucrari-la-pasajul-basarab_563652.html).
Am mai vorbit aici pe blog şi de lucrările la reţelele telescopice de la mine pe stradă întârziate şi ele câteva luni.
Oare cum am ajuns aici şi cum putem ieşi din situaţia asta?

About Lutyk

Pusca si cureaua lata, Ce sedentar eram odata! :)
This entry was posted in Diverse and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Respectarea termenelor

 1. bogdanic says:

  o nimica toata. cum s-a ajuns? nu s-a ajuns. asa a fost intotdeauna. cand dadeam gata cincinalul in 4 ani si jumatate – era numai pe hartie. nimic nu e realist in toata chestia asta. la licitatii se pune un pret si un termen. dau pretul in jos ca sa castig licitatia, termenul nu ma intereseaza pentru ca e suficient sa castig contractul, apoi reesalonez termenele, apoi renegociez costurile, apoi incep santajul ca nu termin lucrarea pana nu-mi plateste mai mult. si chiar daca fac lucrare de mantuiala, penalitati n-o sa platesc pentru ca nu se practica.

 2. ₤utic says:

  Da. Din pacate la noi penalitatile sunt "sublime dar lipsesc cu desavarsire".

 3. hime says:

  eeee… si voi acum ! vreti sa fie punctuali ! dar cum va permiteti ??? tre sa stati si sa indurati ! fara sa comentati … cu siguranta o sa fie mai bine !

 4. cdmitroi says:

  ai vazut tu cum flutura steagul…tot asa li se flutura astora de la stat cand e vorba de banul public. Am lucrat pe licitatii. Mi s-a scarbit din primele 3 saptamani dar a durat 1 an. Daca nu dai, nu castigi. NUMENI nu se uita decat la pret. Cel mai mic pret! cumpara statul ce e mai ieftin si implicit si ce e mai proost, apoi se strica, se da vina pe proasta utilizare si iacata un contract de achizitie devine un contract de inlocuire a unui produs ieftin si bun. Toate licitatiile statului roman sunt viciate de şpagă, para'ndărăt, mita (chiar şi căârnaţi) Dar stii ce doare cel mai tare? Sunt atat de naivi si de prosti cumparatorii astia ca se dau de gol din prima. Bine mai sunt si sfidatori. o sa refin pe acesta tema. Vezi ca Udrea a facut o licitatie de 20 milioane de euro. o fi pe bine???

 5. ₤utic says:

  @ hime: o sa fie bine si la vara cald! Ca doar "iarna nu-i ca vara", nu?

  @ cdmitroi: si care ar fi solutia?

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?