Deoarece se apropie alegerile mă întreb tot mai des dacă şi cu cine votez.

Votăm? De ce da? Pentru că dacă nu votezi înseamnă că nu te intereseză cine câştigă şi ce se întâmplă cu ţara asta. De ce nu? Pentru că aceste alegeri reprezintă din punctul meu de vedere „mult zgomot pentru nimic”. Atribuţiile preşedintelui ţin de reprezentare şi de mediere. Ceea ce înseamnă că el nu are treabă nici cu agricultura, nici cu economia şi cu nici una din temele acestei campanii electorale.
Băsescu: De ce da? Pentru că prefer un preşedinte jucător decât unul „bunicuţă” sau unul „prostănac”. De ce nu? Pentru că m-am săturat de scandaluri.
Geoană: De ce da? Pentru că are experienţă diplomatică De ce nu? Nu votez din principiu cu roşii (comuniştii).
Antonescu: De ce da? Pentru că nu e un fost comunist. De ce nu? Pentru că nu are şanse!
Oprescu: De ce da? Pentru a scăpa de el de la Primăria Capitalei De ce nu? Pentru a evita o altă campanie electorală în Bucureşti
Restul: De ce da? Pentru a da un vot de blam primilor 4. Aşa cum mai spuneam şi aici dacă nu votezi le faci jocul. Însă ar durea al dracului de tare dacă nu ar mai fi aleşi. De ce nu? Pentru că nu au şanse.


Vlad Robert M. Lutic

Blogger, scriitor, jurnalist.

1 comentariu

"Vingt ans après" - Lutyk · 25 martie 2021 la 6:17 PM

[…] a partidelor istorice şi mai ales a liderilor acestora FSN câştigă fără probleme primele alegeri “libere” organizate în Duminica Orbului pe 20 mai […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Lutyk.ro is using WP-Gravatar