Parcul Floreasca – continuare

Dacă în postul trecut am vorbit doar de toboganul de piatră din parcul Floreasca acum am să vorbesc şi de restul parcului.
Fosta groapă de gunoi Floreasca din care ţiganii rrobii rromii au fost scoşi cu tancurile prin anii ’50 (după spusele părinţilor) a fost amenajată tot în acea perioadă ca parc. Au fost amenajate 2 locuri de joacă pentru copii în capătul dinspre Automatica şi nişte alei şi cam atât. Pardon, au făcut şi un patinoar lângă cele 2 locuri de joacă.
 În urmă cu câţiva ani, într-un an electoral bineînţeles, parcul a fost reamenajat. Au fost pavate aleile,  s-au făcut încă 2 locuri de joacă, s-a introdus curentul electric şi astfel s-a putut circula prin parc şi noaptea fără riscul de a-ţi rupe gâtu.

Şi astfel o fostă fântână arteziană a devenit ghiveci de flori.

Statuile au fost curăţate, au fost tăiate crengile şi tufişurile care le ascundeau vederii iar în apropierea lor au fost montate proiectoare care să le lumineze noaptea. Au uitat însă să pună şi nişte plăcuţe cu numele artistului şi numele lucrării. Anii au trecut crengile au crescut din nou iar proiectoarele au fost furate fără a fi aprinse vreodată. Iată exemplul:

În prima poză de mai jos: cum se vede stauia de pe alee. Apoi un prim plan din apropiere. Si ultima poză: cum se vede stauia din spate.

 

Mai era un grup statuar cam prin locul unde e autobaza de care zice Mitroi dar a dispărut.
Vechile locuri de joacă au rămas neschimbate. Toboganul Continuă să se deterioreze pe zi ce trece, atrăgând în continuare o mulţime de copii,

 Leagănele vechi de fier sunt şi ele în aceeşi stare,
Iar această bilă de „piatră” în care copiii ar trebui să se joace continuă să îndeplinească acelaşi rol ca pe vremea lui Ceauşescu: WC public pt copii şi/sau adăpost pentru boschetari şi maidanezi:

6 thoughts on “Parcul Floreasca – continuare

 1. cdmitroi@cdmitroi.ro

  octombrie 7, 2009 at 2:34pm

  aceeasi delasare si nepasare chilimaneasca

 2. Lutyk

  octombrie 7, 2009 at 2:55pm

  asta-i opera lui Zeus, VIDeanu şi Op(ă)rescu. Parcul ăsta e la capitală nu la sector.

 3. Anonymous

  noiembrie 27, 2009 at 2:30pm

  statuile de la autobaza le am vazut in parcul kisselef ! iar toboganul e cel mai tare din cate am vazut!!!

 4. Lutyk

  noiembrie 27, 2009 at 2:33pm

  multumesc pentru vizita si pentru informatii! te mai astept pe aici!

 5. Cainii vagabonzi | Elucubratii

  februarie 18, 2011 at 11:32am

  […] sa stau cu frica de fiecare data cand trec pe strada sau cand ies in parc. Cand eram copil in parcul Floreasca cred ca erau 2-3 comunitari aciuati la cosmelia celor de la spatii verzi, la Automatica sau la […]

 6. […] (3) Posted on 26/04/2010 by Lutyk Locurile vechi de joaca din parcul Floreasca de care vorbeam aici sunt in renovare. Leaganele de vechi de fier au fost scoase iar bila de piatra a fost daramata. […]

Ai ceva de comentat? Atunci, ce mai astepti?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.